Pár byl nalezen mrtvý realitním makléřem

Pár byl nalezen mrtvý realitním makléřem Zdroj: bbc

Otřesená Kanada: Nejbohatší muž Kanady byl nalezen mrtev, policie považuje úmrtí za podezřelé

Miliardář Barry Sherman a jeho manželka Honey Shermanová byli za dosud nevyjasněných okolností nalezeni mrtví ve sklepě jednoho z domů, kde jejich mrtvá těla objevil náhodou realitní makléř, který dům ukazoval zájemcům o bydlení. Shermanovi patřili mezi nejznámnější kanadské miliardáře a filantropy.

Barry Sherman zbohatl především na obchodu s generickými léky, které jeho společnost Apotex vyváží nyní již do celého světa. Farmaceutický průmysl je v Kanadě velmi silně spojený s jeho jménem a téměř každý, kdo se pohybuje v oboru lékařství či farmacie, jeho jméno zná. A to nejen proto, že se díky generickým lékům stal miliardářem: Barry a jeho manželka Honey byli také známí filantropové, kteří se angažovali v množství dobročinných projektů a přispívali nemalými částkami na všemožné dobročinné účely.

Sherman patřil k nejbohatším mužům v Kanadě. I proto smrt manželského páru vyvolala v Kanadě hlučnou debatu o tom, za jakých okolností manželé zemřeli. Policie uvedla, že jejich smrt považuje za podezřelou, ale zatím nepotvrdila, že se jednalo o vraždu. V domě podle tiskové policejní zprávy nebyly známky žádného vloupání.

Policie zatím ani nesdělila, jak přesně manželský pár zemřel. Na dotazy novinářů na otázky ohledně způsobu úmrtí policejní vyšetřovatel neodpověděl. K smrti farmaceutického magnáta se vyjádřilo několik kanadských politků, včetně premiéra Justina Trudeaua, který přes sociální síť Twitter kondoloval pozůstalé rodině Shermanových. Úmrtí na stejné sociální síti okomentoval také ministr zdravotnictví, který s magnátem dříve úzce spolupracoval.