Slovenská vláda vypsala odměnu milion eur za informace vedoucí k dopadení vraha novináře

Celé Slovensko je na nohou kvůli vraždě investigativního novináře Jána Kuciaka (†27) a jeho snoubenky Martiny Kušnírové. V neděli policii kontaktovala matka Kušnírové s tím, že se jí nedaří spojit se s dcerou. Policie ve 22:30 provedla prověrku v místě bydliště mladého páru. Kuciak i Kušnírová byli na místě nalezeni bez známek života.

Slovenská vláda vypsala odměnu milion eur (přes 25 milionů korun) za informace, které přispějí k dopadení vraha novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky. Někteří novináři nyní také dostanou policejní ochranu.

„Budeme přijímat i anonymní podání. Cokoliv, co může přispět k dopadení pachatele nebo pachatelů úkladné vraždy, bude velmi cenné,“ řekl Fico. Dodal, že případ bude vyšetřovat tým složený ze zástupců prokuratury, ministerstva vnitra, policie i slovenské tajné služby SIS.

„Jsem nešťastný a zdrcený z toho, že byl zavražděn novinář Ján Kuciak a jeho snoubenka. Ruším celý svůj plánovaný program a vracím se do Bratislavy. Ministerstvo vnitra a státní bezpečnostní složky udělají vše pro to, aby byli pachatelé tohoto otřesného činu co nejdřív odhaleni,“ uvedl slovenský ministr vnitra Robert Kaliňák na svém facebookovém profilu.

Prezident České republiky Miloš Zeman se k případu odmítl vyjádřit. "Žádné vyjádření," odpověděl na dotaz serveru iROZHLAS.cz jeho mluvčí Jiří Ovčáček.

 Více o dvojnásobné úkladné vraždě čtěte ZDE