Zatčená Tereza se prý živila prostitucí.

Zatčená Tereza se prý živila prostitucí. Zdroj: Facebook

Nejen zatčená žena s heroinem, v Pákistánu zemřel za tajemných okolností i český inženýr

Jedenáctimilionové pákistánské velkoměsto Láhaur je v posledních týdnech pro Čechy zakleté. Před několika dny zde byla s devíti kilogramy heroinu zatčena na letišti jedenadvacetiletá Tereza Hlůšková z Uherského Hradiště. V polovině listopadu pak zde za podivných okolností zemřel v hotelu český inženýr, kterého místní média popsala jako „pana Rašku“. Ten druhý případ nebyl u nás popsán. Co se tedy stalo?

Vlivný pákistánský deník Dawn zveřejnil 17. listopadu na svém webu článek, který se jmenoval „Český inženýr byl nalezen mrtvý“. V textu se výslovně hovoří o tom, že se tak stalo v Láhauru za „tajemných okolností“.

Podle pákistánského média se jednalo o Čecha, který pracoval v elektrárně Bhikki, která se nachází zhruba 50 kilometrů od Láhauru. Web novin Dawn píše: „Podle policie bylo nalezeno tělo pany Rašky, inženýra z České republiky, který pracoval v elektrárně Bhikki, na nouzovém schodišti v šestém patře hotelu.“ Čech měl krvácet z nosu a byl prý nalezen „za tajemných okolností“.

Ke smrti mělo dojít v hotelu na ulici The Mall, která patří mezi nejznámější bulváry města. V hotelu se pan Raška mel zdržovat od 22. října a odletět domů měl 16. listopadu.

Z vyjádření policie a novin Dawn vyplývá, že příčinou smrti mohlo být předávkování léky či drogami. Z textu to není jednoznačně poznat a další podrobnější informace se již neobjevily.

„Záběry z kamer hotelu ukazují, že pan Raška opustil místnost kolegy pana Paška (také z České republiky) kolem 02:05 v noci a jeho tělo bylo objeveno v 03:30,“ řekl novinám Dawn místní policejní vyšetřovatel Alí Ráza.

Otázkou tedy pro českou veřejnost zůstává, co se vlastně v pákistánském hotelu stalo a za jakých okolnosti český inženýr zemřel.

Pokud jde o u nás v současnosti mediálně velmi sledovaný případ jedenadvacetileté Terezy H. ženy z Uherského Hradiště, tak některá pákistánská média o ní zveřejnila mnoho informací. K nalezení je celé její jméno, její fotografie s nepřekrytým obličejem, ale dokonce i občanský průkaz se všemi údaji. Je otázkou proč měla žena u sebe v této zemi kromě pasu i občanku a proč obrázek tohoto dokladu Pákistánci zveřejnili.

Úřady dokonce nechaly místní média fotografovat mladou Češku těsně po zadržení na letišti. Je to zvláštní postup a podle dostupných informací to vypadá, že se má jednat o příklad toho, jak tamní policie a celníci dokazují nadřízeným, že „dobře“ pracují. Tereza H. byla podle všeho zadržena po udání. Mohli tak učinit i její komplicové, kteří pak za úplatek mohli převézt ještě větší kontraband s drogami. V některých případech se to tak při pašování drog dělá a kvůli tomu už skončily v mnoha vězeních světa desítky Čechů.

Soud odsoudil Terezu Hlůškovou na téměř devět let >>>