Sukně nesmějí omezovat sexualitu!

Sukně nesmějí omezovat sexualitu! Zdroj: KEN (CC BY-SA 3.0)

Genderově v pohodě.
Genderově v pohodě.
Genderově v pohodě.
3
Fotogalerie

Genderové šílenství: Anglické školy povolily pětiletým klukům uniformy se sukní

Britská vláda pokročila v genderovém blouznění tak daleko, jako snad nikdo na celém světě. Osmdesát státních škol, z toho polovina základních, zavádí „genderově neutrální“ školní uniformy. Kluci budou moci chodit v sukýnkách a holky v kalhotách. A týká se to dokonce i velmi malých dětí. V Anglii se totiž chodí do základní školy od pěti let.

Vybrané školy i vláda považují rozhodnutí za „přínosné“. Sukně či kalhoty se v rámci školních uniforem budou prostě nosit bez ohledu na pohlaví, informoval nedělník The Sunday Times.

Zda má podobný postup „navádět“ děti k tomu, aby se už v malém věku rozhodovaly pro budoucí změnu pohlaví, není jasné. Postup ale vznikl po nátlaku různých aktivistických skupin, které tvrdily, že školy diskriminují lesby, gaye, bisexuály a transsexuály. Které třeba šestileté lesby a homosexuály kdo diskriminuje, na to už nikdo nedokázal odpovědět, protože samozřejmě nic takového neexistuje. Prý to je obecný problém školství. Proč se má nová úprava týkat i škol základních, nikdo neví.

Anglická křesťanská sdružení oponují, že malé děti nemají být zatahovány do podobných praktik a půtek.

V nových předpisech se přitom objevila i zcela konkrétní pravidla. Kluci mohou nosit šedou nebo černou sukni a holčičky zase šedé a černé kalhoty. Cílem je údajně „podporovat právo každého dítěte, aby vyjádřilo svoji osobnost podle toho, jak se cítí“.

Mnoho rodičů to ovšem považuje za neslýchaný zásah státu do práv rodiny. Jenže ministerstvo školství na podporu akce dokonce přidělilo dotace.

To, že se občas i malí kluci převlékají do holčičích šatů, je běžné, ovšem aby jim škola začala vysvětlovat, že se možná jedná o změnu pohlaví, je podle mnoha rodičů i organizací bláznivé.