Kim Čong-un obklopen příslušnicemi "jednotky rozkoše"

Kim Čong-un obklopen příslušnicemi "jednotky rozkoše" Zdroj: AFP PHOTO / KCNA VIA KNS

Kim Čong-un s manželkou Ri Sol-ju
Kim Čong-un s manželkou Ri Sol-ju na představení k výročí založení "Dělnické strany Koreje"
Severokorejští občané přísahají věrnost režimu
3
Fotogalerie

Kim Čong-un si vydržuje „jednotku rozkoše“, kde slouží pouze panny

Svědectví o „jednotce rozkoše“ nebo „četě uspokojení“ přinášejí ženy, kterým se z nejkrutější diktatury na zemi podařilo utéct. Podle nich si vojáci vybírají náctileté dívky, jež posléze slouží ve speciální vojenské jednotce, která Kimovi dělá společnost, píše britský The Mirror.

Služeb speciální jednotky Gippeumjo si údajně ve svých letních sídlech velmi užíval otec současného vládce KLDR, Kim Čong-il, vyhlášený vyznavač luxusního a bakchanálského životního stylu. Mladší Kim je měl v roce 2011, kdy přišel k moci, zrušit. Nicméně když se loni Kim Čong-un léčil s dnou, společnost mu dělaly právě příslušnice „jednotky rozkoše“ a mladý diktátor si vyžádal, aby mu vojáci napříště vyhledávali speciálně „vysoké a krásné“ ženy.

Vojáci si vhodné kandidátky vytipovávají na ulici i ve školách, nejmladší příslušnici má být třináct let. Jedna žena, které se ze Severní Koreje podařilo už před lety utéct, popsala v roce 2010 svůj příběh časopisu Marie Claire. Vojáci si ji prý vytáhli rovnou ze školy, když jí bylo patnáct let. Ptali se jí, zda už spala s mužem, a pak ji pravidelně podrobovali lékařským prohlídkám. Kim Čong-ilovi sloužila deset let. Prý nikdy nechtěl sex po ní, ale domnívala se, že časem by k tomu došlo, což vypovídají jiné zdroje, které utekly. Úkolem této jednotky bylo dělat vůdci společnost a bavit ho.

Kim Čong-un je nyní ženatý se zpěvačkou Ri Sol-ju a má dceru, ale nemocniční zážitek mu zřejmě připomněl, že přeji jen lepší holub v hrsti než vrabec na střeše a že tatík měl pravdu. A tak si rozšířil okruh žen, které mají v popisu práce ho činit šťastným. Příslušnice jednotky údajně skládají slib mlčenlivosti a za to jsou jim poskytnuty dary a peníze, dodává jihokorejský Chosun Ilbo. To vše navrch k tomu, že jsou samozřejmě odměněny blízkostí milovaného vůdce, že.