Exprezident Václav Klaus

Exprezident Václav Klaus Zdroj: Foto Blesk - Jakub Poláček

Vladimír Mertlík: Chodí covid okolo, nedívej se na něho

Praha 6 již druhým rokem žádá prezidenta, aby otevřel Hrad, protože není jeho, ale výsledkem je jen to, že Miloš Zeman místo Hradu otevřel své mluvítko vtipnosti. Zavřen je už i lánský zámek, ač Zpětné zrcátko pamatuje, jak se ve věku Kapesního zrcátka v místní oboře procházelo s babičkou. Zrodil se ale nápad! Pokud je mezi žádostí na otevření sídel a otevřením mluvítka prezidenta přímá souvislost, stojí za úvahu požádat o zavření obou objektů… Za dodržení pravidla té přímé souvislosti by se nám mnohým ulevilo. A to se vyplatí!     

Zavření Pražského hradu i lánského zámku je ale i ve státním zájmu. Vzhledem k jinak důstojnému vystupování Miloše Zemana při oficiálních ceremoniích není žádoucí, aby byl vystaven riziku přistižení novinářskou žumpou, jak jako hbitý daněk pobíhá kolem třetí odpoledne v lehkém pyjamas lánskou oborou či Jelením příkopem a objímá všechny stromy. Prý i stromy na Vysočině už se těší! My také! 

Ředitel čučkařů BIS plk. Michal Koudelka podle prezidenta neplní své povinnosti a neposkytuje informace zákonným adresátům. Miloš Zeman ví, o čem mluví, sám je pracovně na roztrhání. Tajné informace pro prezidenty Miloše Zemana, Vladimíra Putina i Si Ťin-pchinga tak připravuje bývalý Koudelkův zástupce a kandidát na hlavního čučkaře, nyní poradce prezidenta Jiří Rom. Podle prezidenta Koudelka prý informací, že BIS odhalila činnost ruských a čínských tajných služeb na našem území, ohrozil práci policie. Policie vzápětí prohlásila, že Koudelkovo vystoupení na její práci žádný vliv nemělo. Celý cirkus se dá využít leda tak do slovní hříčky, která před lety patřila k oblíbené taškařici, byť s jiným – samozřejmě erotickým – obsahem. Její kouzlo spočívalo v tom, že všechna slova textu musela začínat na písmeno P:

Prezident prohlásil povýšení plukovníka pičmundy pomýlením a pitomostí, pokud parádemarš prýmky postrádá prvořadý parádní představitel pořádku Prymula. Pak pověřil poradce, populární používáním platných prověrek proti prozrazení plánů Pražského hradu prezidentu Putinovi a představitelům Pekingu, přípravou pomlouvačného pamfletu proti prozatímnímu plukovníkovi, pověřenému poslanci parlamentu přípravou plánované protiakce. Pozvaní přítomní publicisté po presskonferenci poznamenali pouze patnácti písmeny: Prda, pěkný průser!   

Prezident Miloš Zeman prohlásil, že zpěvák Daniel Hůlka měl svaté právo vrátit mu státní vyznamenání, pokud se ho dotklo, když si měl dát podle prezidenta mokrý hadr na hlavu. Naopak by si ho prý měl nyní dát na hlavu zpěvák Daniel Landa. Pokud tedy bude nyní Daniel Hůlka po usmíření mokrý hadr prezidentovi vracet a vezme si zase vyznamenání, mohl by si Hůlkův mokrý hadr dát na hlavu Landa, který dostane vyznamenání až na podzim. Nabízí se ale optimální řešení, že si mokrý hadr na hlavu dají všichni tři a s nimi i čtvrtý vzadu Václav Klaus st., ten si v rámci programu občanské neposlušnosti ale dá na hlavu hadr suchý.      

„Já obecně nemám rád násilné revoluce, proto například nemám rád ani Majdan. A teď to mají Američané přímo doma,“ prohlásil o útoku Trumpových příznivců na Kapitol Miloš Zeman. Jeho tvrzení komentoval šéf ukrajinské diplomacie Dmytro Kuleba přirovnáním: „To je, jako kdyby se někdo rozhodl srovnat Miloše Zemana s Václavem Havlem. Formálně byli oba prezidenty České republiky, ale v reálu neměli nic společného!“ Jeho příspěvek sdílelo i ukrajinské velvyslanectví v České republice.

Staroměstské náměstí bylo místem protestu odpůrců protipandemických opatření. Nic proti tomu a je přirozené, že z výše uvedeného titulu demonstrující porušili všechny závazky, které jejich žádost o povolení demonstrace provázely. Celá akce by proběhla bez povšimnutí, pokud by se jí neúčastnili dva profesionální provokatéři Daniel Landa a Václav Klaus st. Pozoruhodné je prohlášení toho druhého, jednoho z hlavních řečníků demonstrace, že on demonstrant vlastně vůbec není. Jen ho prý moc prosili, zda by nepřišel, tak holt přišel. Je na tom dost špatně, má-li zapotřebí se dostávat do televize touto cestou. Jeho triky, jak se učinit zajímavým, když nikoho nezajímá jeho moudro, měly větší kouzlo romantiky… i když musel předstírat líbání cizích holek. Na závěr demonstrace zazpíval Landa hymnu a vyzval demonstranty, ať se v klidu rozejdou. „Toto není konec, ale začátek. Náš tlak bude stoupat,“ vzkázal Emanuel Moravec Landa vládě.

Exprezident se opřel i do systému PES, který prý vytvořili tzv. znalci IT a datoví odborníci. „Bylo mi vysvětleno, že ani jeden z nich není medicínský odborník a nepublikoval nikdy v žádném medicínském časopisu,“ řekl Klaus, podle nějž se při interpretaci a získávání čísel hraje „naprostá šaškárna“. A stačilo tak málo, pozvat k vytváření systému Václava Klause st. 

Na otázku, zda vyslyší radu Miloše Zemana, aby se nechal očkovat, odpověděl exprezident záporně: „Není to třeba. I v mém věku stačí, abych s nemocí zápolil standardním způsobem, pokoušel se mít co největší imunitu, být dostatečně na zdravém vzduchu, jíst co nejvíce zeleniny, hýbat se, neležet a nenechat se zavřít, uzamknout a nevycházet ven.“

Jako by Zpětné zrcátko Miloše Zemana slyšelo: „Ve zdravém těle zdravý vzduch, vodní sporty, běžky, jogging, tlačenka s cibulí jako zeleninou, bylinky v Becherovce, sex, permanentní pohyb a pravidelná ranní cvičení v lánské oboře. Ironické rýpnutí v podobě „přátelské rady“, že Zemanovi by očkování doporučil: „…neboť vzhledem k jeho viditelným známým obtížím by to možná bylo rozumné,“ si mohl odpustit. Je nasnadě, že i v případě, kdy by covid-19 Miloše Zemana zasáhl, vzápětí by od něj sám odešel jako jiné jeho choroby. 

Na Pražském hradě ovšem musí mít něco s vodou, doufejme, že nejde o nic horšího než chcíplou kočku v trubkách. Už to chytl i exprezident Václav Klaus, který byl přistižen při návštěvě jisté pražské restaurace. „Aniž by měl roušku, šel po schodech dolů, jako by se nechumelilo,“ sdělil Blesku svědek Klausovy návštěvy. Prý si šel pro jídlo do krabičky a přitom si musel odskočit.

„Muselo to být zřejmě na hodně velkou nebo už bylo naopak pozdě a on čekal na čisté trencle,“ poznamenal zdroj Zpětného zrcátka, podle nějž Klaus strávil v lokále hodinu a čtvrt, než odešel – opět bez oběda! Redakce eXtra.cz se pokusila získat vyjádření restaurace, zda pouští na záchod všechny, nebo jen Klause a jak dlouhé bývá případné odskočení jiných zákazníků. „Byl tady, nepopírám, šel na toaletu a zdržel se po dobu, která pro někoho možná není normální… To ale nebudeme komentovat,“ řekl pro CNN Prima NEWS majitel. Omluvou by mohlo být, má-li exprezident slabší držák nebo pokud měl na toaletě setkání či návštěvu, podobně jako plukovník Prymula ve vyšehradské kapitule. Ke kauze se nakonec vyjádřil sám, když prohlásil: „Jsem člověk, který proti restrikcím zásadně protestuje… Já to dělám jako jistou formu občanské neposlušnosti a snažím se postrkávat svět dál…“ prohlásil Klaus v televizi, aniž by upřesnil, co konkrétně a kam postrkoval na toaletě v dejvické restauraci.

Poté, co se Andrej Babiš jmenoval hlavním inseminátorem vakcíny anticovid 19, začali se novináři nikomu nepatřících médií zaparkovaných ve svěřeneckých fondech Agrofertu předhánět v optimistických prognózách konce pandemie a rádio Impuls až do natočení nové písně skupiny Kryštof „To bylo furt kolem kydů“ hrálo hit „We Are The Champions“. Pro fanoušky a roztleskávačky Hnutí ANO přináší Zpětné zrcátko exkluzivně text aktuálního hitu skupiny Kryštof, který ihned obsadil první příčky hitparád: 

To bylo furt kolem kydů

O veliké infekci

Náhle po něm ani vidu

Andrej mi dal injekci

To bylo furt kolem kydů

Kdo nás všechny vopíchá

Stačí známka po covidu

Andrej tam hned pospíchá

EU mu to kurví trochu

Vakcína bez dotací

Nemá ten švunk, milý hochu

Nemá správnou rotaci

Protestsong ukazuje na neschopnost Evropské unie v logistice operace Vakcína anticovid. EU v importu vakcíny do Česka nestačí tempu nasazenému Andrejem Babišem, pokud vůbec nejde o sabotáž Söröse a Kalouska s cílem zabránit naší malé zemičce být zase první na světě. Málo ale zná zlovolná EU našeho premiéra, který již dříve k svému boji s EU za zájmy Česka prohlásil: „Nikdy neustoupím, nikdy! Nikdy neustoupím, nech si to všeci pamätajú!“

A to je vše, co jsem dnes zahlédl ve Zpětném zrcátku, váš Vladimír Mertlík