Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Profimedia.cz

Příručka moderního fotra: Mistrovství světa otců

Minulý týden proběhlo pod záštitou světové organizace zdraví, krásy a nevyspání Mistrovství světa otců, veřejnosti spíš známé pod názvem mistrovství ve fotrovství. Letošní ročník se konal v Berlíně a byl plný skvělých výkonů. Dokonce padlo i několik světových rekordů.

Samotný začátek mistrovství sice lehce zastínila kauza norských reprezentantů, kterým bylo cestou do dějiště mistrovství přímo v autobuse zabaveno norským úřadem na ochranu dětí Bernevernetem patnáct dětí, jelikož klimatizace příliš klimatizovala a kapitán norských otců Jørgen Kristiansen byl na odstavném parkovišti úřadem dokonce zbičován, jelikož dal svému synovi pohlavek za to, že házel šutry po kočkách, nicméně toto nedorozumění nemělo na samotný průběh mistrovství žádný vliv. Vždyť Norové za celou stoletou historii mistrovství dorazili s dětmi pouze jednou (to jim úřad děti zabavil až na cestě domů), takže jejich neúčast je brána spíš jako takový humorný kolorit.

Pojďme se ale podívat na některé disciplíny, kde byli vidět hlavně Češi.

V kategorii rozvedených fotrů exceloval náš reprezentant Josef Molnár, který získal stříbro ve své parádní disciplíně neplacení alimentů. Nutno podotknout, že Pepa stříbro obhájil z loňska. Vedle medaile si reprezentant odvezl domů taktéž hodinky a exekuční příkaz na obstavení majetku.

Naopak ve stejné kategorii zklamal loňský bronzový medailista Aleš Novotný, který se v disciplíně „zapomenout dítě vyzvednout ze školky“ neprobojoval ani do finále. Aleš později poskytl krátký rozhovor: „Je to velké zklamání. Celý rok jsem trénoval. Syn ve školce v podstatě už bydlí, ale v rozhodující moment zapracovaly nervy a chybělo to štěstíčko. Prostě jsem zapomněl zapomenout vyzvednout syna. To se stává. Snad příště.“

Ani v kategorii fotrů workoholiků se našim nevedlo špatně. Tomáš Zounar v disciplíně „příchod z práce až v ranních hodinách“ obsadil páté místo. V této soutěži letos padl světový rekord. Postaral se o něj Američan Andy Summer, který byl v době konání mistrovství světa v práci, kde setrval až do konce mistrovství, takže nepřišel vůbec.

Naopak našim se nevedlo v kategorii přemotivovaných trapných fotrů. Jiří Šťastný se ve své oblíbené disciplíně „dělání ostudy na školní besídce“ nedostal ani z předkola. V této disciplíně padl letos další světový rekord. Domácí reprezentant Fridrich Klein ve finále dělání ostudy na školní besídce předvedl bravurní výkon, kdy během toho, co jeho dospívající dcera zpívala na pódiu, on přiběhl za ní a střihnul si s ní duet. Porota ocenila hlavně vybroušený falešný Fridrichův zpěv a až chirurgicky dokonale rozepnutý poklopec, ze kterého mu lezla košile. Když pak jeho dcera dozpívala a on na pódiu začal ukazovat její fotografie z dětství, šla porota do kolen a udělila nejvyšší možné bodové hodnocení, což doposud nikdy neudělala.

V kategorii despotických fotrů jsme letos neměli zastoupení. V této kategorii letos zářil Němec Uwe Grunnder, který získal zlato z disciplíny „zakazování televize“ a dvě stříbrné z disciplíny „řvaní na dítě, že je k ničemu a nikdy ničeho nedokáže“, a „ výprask kabelem od rádia“.

V poměrně nové kategorii fotrů na mateřské se nám naopak dařilo velmi. Náš debutant Dominik Landsman získal hned dvě medaile. V disciplíně „stěžování si na svůj zpackaný život“ získal bronz a v disciplíně „nevyspání a následné psychické zhroucení“ dokonce zvítězil.

Ani v kategorii budoucích fotrů se nám nevedlo špatně. Martin Tesařík v disciplíně „zvracení u porodu“ získal čtvrté místo a Jan Pomezník v disciplíně „posílání partnerky na potrat“ obsadil druhé místo. Jan dlouhou dobu držel první pozici, ale pozdější vítěz, Kanaďan John Mayer pár metrů před cílem nejen že poslal partnerku na potrat, ale sám sobě si udělal vasektomii.

Letošní ročník byl pro naši republiku medailově úspěšný. Mistrovství se povedlo i po organizační stránce a myslím, že mluvím za všechny, když řeknu, že se již nemůžeme dočkat dalšího ročníku.