Aby muž přežil těhotenství, musí potlačit svůj smysl pro humor

Aby muž přežil těhotenství, musí potlačit svůj smysl pro humor Zdroj: Profimedia

Příručka moderního fotra: Jak by se měl muž správně chovat během těhotenství své partnerky

Ženy v době těhotenství procházejí řadou emocí a nálad. To není žádná novinka a nelze jim to mít za zlé. Hormony udělají prostě své. Muž by měl být v době těhotenství neustále ve střehu a pokusit se přežít. Občas je přežití téměř nemožné, ale pokud se budete řídit následujícím návodem, vaše šance na to, že z těhotenství vyjdete ve zdraví, se zvýší.

Základním stavebním kamenem úspěšeného přeživšího partnera těhotné ženy je upozadit svůj smysl pro humor. Samozřejmě, že jste si vědomi toho, že jste vtipní jedinci, co sypou z rukávu jeden vtip za druhým, nicméně hodit do pléna humor typu: „Miláčku to těhotenství ti svědčí. Hezky se rozlézáš do prostoru, ještě čtrnáct dní a budeš mít vlastní gravitační pole, ha ha ha..“ není příliš vhodné.

Už jenom pro to, že za oním „ha ha ha,“ může snadno pokračovat: „Čepel kuchyňského nože prosvištěla vzduchem. Z dáli se ozvaly sirény a na rozeklaném stromu zakrákal havran. Slunce se schovalo za mraky. Bezvládné mužské tělo padá k zemi…“

Narážky na prostorové nabývání těhotných žen prostě není vtipné a nikdy nebude. Tedy bude, ale dotyčné těhotné ženy tento humor nepochopí. Ono tak nějak celkově se ženy dost málo smějí vtípkům na jejich váhu. Těžko říct, čím to je. Zřejmě ženám chybí v mozku nějaká část, která má za úkol spustit smích, když si někdo dělá srandu z váhy dotyčného.

Jezte na záchodě

Pokud nebudete komentovat vzhled těhotné ženy (lze využívat obecné fráze typu: „Dneska ti to sluší“ nebo „Máš hezký účes“. I ty je však třeba užívat s rozvahou a nenechat je ženu použít proti vám.), vaše šance na přežití se zvyšuje.

Odborníci rovněž doporučují těhotné ženy nijak nedráždit. Nejen nepovedený žert na jejich váhu může mít fatální následky. Stačí i nepřirozeně žvýkat při jídle nebo si obléknout boty, které vám neladí ke kalhotám. Pamatujte, že během těhotenství může ženu nasrat úplně všechno. Proto musíte všechno dělat naprosto správně. Oblékat se podle katalogu, jíst někde v ústraní (třeba na záchodě),  v noci nechrápat a umývat po sobě nádobí.

Mezi specialisty na těhotenství koluje historka o muži, kterého jeho žena v osmém měsíci těhotenství požádala, aby konečně namontoval na zeď ten přebalovací pult, že mu to říká už dva týdny. Muž se prý jen líně převalil na gauči a sleduje televizi neuváženě pravil: „Až budu mít čas, tak to udělám. Teď se dívám, neruš. Pořád mě jenom buzeruješ.“ Tělo dotyčného muže nebylo nikdy nalezeno.

Brečte na záchodě

Jestli se vám nějakým zázrakem podaří těhotnou ženu během těhotenství nenasrat, ještě nemáte vyhráno. Důležité je rovněž každý den plnit ženě přání a hlavně si neustále držet optimistickou vizáž. Musí z vás vyzařovat to nadšení pro věc. Musí být na vás vidět, že nejen, že žijete pro budoucího potomka, ale že je pro vás požehnání masírovat ženě nateklé haksny a přeměřovat strie. Pamatujte, vše co děláte, dělejte s úsměvem. Brečet můžete v noci na záchodě a nebo, když vás žena pustí ven, protože musíte vynést smetí.

Samozřejmě, že se nabízí řešení chodit často do hospody a vyhnout se tak konfliktům. To je ale krátkozraké. Konflikty jenom oddálíte a tyto budou o to větší. „Ty pořád jenom chlastáš s kamarádama v hospodě, zatímco já tu jsem doma těhotná. Že se nestydíš. Hanba ti. Hanba tobě.“

Raději být otrokem ženy než rodit

Pro lepší atmosféru domácnosti je vhodné zapojit se do nakupování věcí dítěti. Muž má za úkol vše odkývat a chválit skvělý výběr ženy: „Ano miláčku. Ten kočárek za sedmdesát tisíc, který umí jezdit i po Marsu a který vydrží náraz středně velké komety je úplně boží. Ten rozhodně koupíme. Vezmu si na něj hypotéku a za týden ho máme doma.“

Jak jste možná pochopili, těhotenství je hlavně o ženách. Muž je jen od toho, aby sloužil, platil, nedělal humor a byl nápomocen. Je to spravedlivé? No asi ano. Když jsem na porodním sále viděl (a hlavně slyšel) to utrpení ženy během porodu, tak si myslím, že muži si opravdu nemají nač stěžovat. Raději být devět měsíců jako otrok vydán na milost náladám hormonálně nestálé ženy, než se pokoušet dvanáct hodin protlačit něco ve velikosti melounu dírou o velikosti pomeranče.