Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) na linii dotyku v Ukrajině (7.2.2022)

Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) na linii dotyku v Ukrajině (7.2.2022) Zdroj: reprofoto Twitter Yevhen Perebyinis

Bývalý premiér Mirek Topolánek se zastal ministra zahraničí Jana Lipavského
Ministryně obrany Jana Černochová se zastala svého kolegy ministra zahraničí Jana Lipavského
Bývalý premiér Mirek Topolánek se zastal ministra zahraničí Jana Lipavského
Předseda vlády Andrej Babiš v roce 2020 během kontrolního dne na stavbách, které realizuje Správa železnic na pražském hlavním nádraží.
Ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček při dozimetrické kontrole po návštěvě reaktorového sálu druhého bloku jaderné elektrárny Temelín v roce 2019.
23
Fotogalerie

Politici v helmě. Komu sluší a komu ne? A jak se vám líbí?

Pirátský ministr zahraničí Jan Lipavský sklidil na sociálních sítích posměch za komicky nasazenou vojenskou přilbu během návštěvy Ukrajiny. Na jeho obranu pak přispěchali především někteří koaliční politici a pochlubili se svými snímky v helmách. Ale je potřeba říct, že takovou fotku nakonec utrpí většina politiků. Mrkněte se s námi a třeba i hlasujte, komu helma sluší. 

Helma není módní doplněk, ale bezpečnostní prvek. A tak sluší málokomu, to vědí i děti. Pro politika by bylo nejlepší se takovým snímkům vyhnout a přilbu na veřejnosti ideálně nenasazovat. Někdy to ale právě kvůli bezpečnosti jinak nejde. Pak bychom doporučovali vyhnat fotografy, a když ani to není možné, pak alespoň zvolit správnou velikost a helmu nasadit co nejvíce do čela. Za nás tuhle disciplínu nejlépe zvládl Petr Pavel (inu, generál), Mirek Topolánek (tak, vojenské gymnázium, že ano) a Martin Stropnický (herec). Z čehož plyne, že leccos zachrání i sluneční brýle. A co myslíte vy? 

A tady ještě jedno video s helmou a politikem jako bonus.

Video placeholde
Tomio Okamura testuje v pořadu Den D dětskou helmičku • Youtube @ShedarCZ