Video placeholde
Jakub Zeman
Jakub Zeman
Jakub Zeman
Jakub Zeman
Jakub Zeman
6
Fotogalerie

Den v kůži samuraje: Velký projekt Reflexu s Jakubem Zemanem vám ukáže, jak žili japonští válečníci

S Jakubem Zemanem, japanologem a odborníkem na historické Japonsko, jsme natočili celou řadu videí, která popisovala různé aspekty ze života samurajů. Protože se setkala s velkou vlnou zájmu, rozhodli jsme se jít trochu dál a natočili jsme pro vás celou sérii plnou kostýmů i ukázek zbraní a zbrojí v praxi. Podívejte se na úvodní video, ve kterém zjistíte, na co všechno se můžete těšit. Jednotlivá videa budeme vydávat každý týden.

S Jakubem Zemanem za sebou máme povídání o hře Ghost of Tsushima, velký rozhovor o historii samurajů, povídání o japonském císařském meči i hodnocení seriálu o samurajích na Netflixu. Nyní jsme se ale pustili do něčeho mnohem většího. Ve více než desetidílné sérii rozhovorů s odborníky i nadšenci pro život středověkých japonských válečníků řešíme různé aspekty jejich života.

Ke slovu se tak dostane například etiketa japonského meče, kde zjistíte, jak se samurajové ke svým zbraním chovali. Dále přijdou na řadu praktické ukázky soubojů se zbraněmi i bez či sekání rohoží tamešigiri. Uvidíte souboj dvou samurajů ve zbrojích i to, jak si zbroj na sebe vezme redaktor Reflexu a absolvuje s ní pořádně náročný trénink.

Kromě toho dojde i na odlehčenější a méně bojová témata. Ve dvou dílech se budeme věnovat pití čaje, a to jak formou tradičního čajového obřadu, tak i jeho novodobou variantou. Máte se tedy opravdu na co těšit. Krátké úvodní video najdete v úvodu článku, konkrétní díly budou následovat každý týden a objeví se na reflex.cz, našem redakčním YouTube i na podcastových platformách.