Jarda Kalina. Zázračně geniální obchodník a průkopník ve vývoji neinvazivních antigenních testů

Taky máte rádi nejrůznější žebříčky? Třeba Top10 nejlepších folkovejch písniček nebo nejprodávanější knížky motivačních citátů nebo třeba best of konspirační teorie. A nebo...pět nejzajímavějších podvodů, které v uplynulém roce postihly Čechy. Tenhle žebříček přinesl server Rozhlas s pomocí výroční zprávy Finančního analytického úřadu při ministerstvu financí. Alena Schillerová nám její pomocí ukázala, jak totálně debilní tenhle národ ohledně financí je. Více v Událostech Luďka Staňka na Mall.tv.

Tak třeba hned vrchol žebříčku patří teprve 24letýchmu Kubíkovi. Tady tenhle klučina, kterýmu ještě ani nerostou vousy, vytahal z lidí 2,3 miliardy korun! Celkem mu na vozovej park luxusních kár přispělo 4,5 tisíce lidí, což vychází něco přes půl míče na jednoho. Tak trošku mi to připomíná všechny ty osamělý buchty, co posílaj peníze vojákům přes internet. Vysvětlete mi, jak člověk s finanční gramotností osla, kterej investuje půl míče do člověka, kterej mu slibuje 100% výnos, ty peníze vůbec získal...?

A druhá obdobě zábavná položka seznamu - sbírka na osiřelé bratry. Přišli o rodiče a o jejich smutném příběhu se lidi dozvěděli až když jeden z kluků ukradl jídlo, aby neumřeli hlady. Hotovej Jean Valjean. Lidi jim naposílali 1,3 milionu korun. No ne jim, protože kluci neexistujou. Eva Ptáčková, která celou věc spunktovala ale už neni tak chytrá. Příběh měl víc děr než ementál a jeho životnost byla jen pár dnů. I to ale stačilo, aby se sešla pěkná sumička. V žebříčku ale pár lidí chybí...