Video placeholde
Ukázka ze hry Maďare, nezlob se!
Ukázka ze hry Maďare, nezlob se!
Ukázka ze hry Maďare, nezlob se!
Ukázka ze hry Maďare, nezlob se!
Ukázka ze hry Maďare, nezlob se!
7
Fotogalerie

Maďare, běž a už se nevracej! Přispěl Reflex svou deskovkou k pádu epidemiologa na ministerstvu?

Je to přesně 12 dní, co se jako speciální příloha Reflexu objevila stolní desková hra Maďare, nezlob se! Reagovala na chaotické kroky ministerstva zdravotnictví v otázce koronaviru i kontroverzní výroky epidemiologa a koordinátora ministerské pracovní skupiny Rastislava Maďara. Dnes 24. srpna Maďar ve své funkci skončil. Náhoda? Nemyslíme si!

Z turistů v Chorvatsku udělal veřejné nepřátele číslo jedna, zatímco se tam sám rekreoval. Pak mu vadilo, že si lidé žili v době před koronavirem nad poměry. Nakonec se s Vojtěchem pohádali o rouškách ve školách. Epidemiolog Rastislav Maďar v pátek předložil ministrovi svou rezignaci na ministerstvu zdravotnictví, dnes se zpráva dostala na veřejnost.

Možným posledním hřebíčkem do rakve byla i satirická deskovka Maďare, nezlob se! Ta vyšla jako příloha časopisu Reflex už ve čtvrtek 13. srpna a upozorňovala na chaos, který na ministerstvu vládne, a na totální nepřipravenost vlády na druhou vlnu pandemie, se kterou celé prázdniny straší. I když za Maďarovým koncem byl především jeho spor s Vojtěchem o roušky (Maďar roušky ve školách nenavrhoval, Vojtěch je ale nařídil, pak je zrušil a svedl to právě na Maďara), rádi si myslíme, že jsme k pádu úředníka, který komunistickou rétorikou kritizoval lidi a jejich poměry, také aspoň trochu přispěli.

Protože na řadě míst byl časopis se hrou vyprodán a momentálně se v trafikách neprodává nikde, dáváme vám unikátní možnost si číslo přeci jen pořídit. Archivní vydání je totiž dostupné na webu ikisoek.cz, kde si ho můžete objednat, a přijde vám domů.

Reflex s deskovou hrou Maďare, nezlob se! objednávejte na webu ikiosek.cz >>>