Internetový adresář Reflexu č. 41

Zajímají vás moderní dějiny? Důležitá je stabilita, a to nejen v mezinárodní politice, ale také například na laně nad propastí. Jdete na rande a potřebujete slyšet, že vám to sluší, obuli jste si ty pravé boty a nevypadáte ani trochu tlustě? Udělat dvouhodinový biják umí každý nekňuba s kamerou. Ale natočit slušný film o délce deset sekund? Hana a Hana po japonsku. Čas od času se povede i reklamní internetová flashovka.

Zajímají vás moderní dějiny? Zejména období "od Malty k Jaltě" neboli takzvané studené války? Zalistujte si na soukromém webu, za který by se nemusela stydět ani renomovaná univerzita. Kromě základních informací zde najdete řadu dokumentů, například texty smluv či projevy státníků (Churchill, Marshall, Reagan).


http://studena.valka.cz/



Důležitá je stabilita, a to nejen v mezinárodní politice, ale také například na laně nad propastí. Tam je ještě důležitější. Natrénujte její udržování s myší.


http://www.naive.it/equilibrium/equilibrium.htm



Jdete na rande a potřebujete slyšet, že vám to sluší, obuli jste si ty pravé boty a nevypadáte ani trochu tlustě? Nemá vám to kdo říct? Pokud si vystačíte s povzbuzením v angličtině, pak neváhejte ani vteřinu a obraťte se na Internet. Cestou na schůzku se budete vznášet.


http://www.zefrank.com/predate



Udělat dvouhodinový biják umí každý nekňuba s kamerou. Ale natočit slušný film o délce deset sekund? To už chce pořádnou porci talentu. Zkuste to a přihlaste se do mezinárodní soutěže. Nejlepší kus vyhrává každý měsíc cenu tisíc dolarů. A můžete si vybrat z celé palety žánrů: natočte komedii, drama, thriller nebo třeba sci-fi.


http://www.10secfilmfest.com/



Před několika týdny jsme na této straně psali o japonské verzi comicsu Hana a Hana. Jak mnozí čtenáři upozornili, oblíbené české hrdinky se jim ve spleti japonských znaků nepodařilo na zmíněném serveru najít. Takže zde je přesná adresa.


http://www.czexplorer.jp/JP/komix/anahana/



Někdy narazíte na stránku, při jejímž prohlížení přemýšlíte, jaké drogy tvůrce vlastně bere. A jestli byste o ten jeho druh neměli taky zájem. Ale pak se většinou spokojíte jen s konzumací jeho výtvoru. Je to bezpečnější.


http://entropy8zuper.org/airport/venus



Čas od času se povede i reklamní internetová flashovka. Tak jako jistému výrobci slavné sladké limonády. Je to hra podobná klasickému Arkanoidu, ovšem se čtyřmi odrážecími plochami. A působí podobně návykově jako zmíněná limonáda. Pokud chcete být cool a tvrdíte, že vás reklama neovlivňuje, otevřete si k téhle hře "tu druhou".


http://www.pepsi.co.uk/max/breakout/breakout.html