Kostlivci ve skříních ČMFS

Kostlivci ve skříních ČMFS

Kostlivci ve skříních ČMFS


Policejní razie proti bývalým šéfům českého fotbalu měla všechny rysy akčního filmu: ranní „přepadení“ v bytě, pouta, nastoupené policejní oddíly...

Policejní razie proti bývalým šéfům českého fotbalu měla všechny rysy akčního filmu: ranní „přepadení“ v bytě, pouta, nastoupené policejní oddíly. A to všechno skutečně jen kvůli podezření z čachrů kolem prodeje vstupenek na mistrovství Evropy v roce 2004?

Jak už psal Pavel Kovář v paralelním článku ZDE, připomíná to velkolepé divadlo, v které se zvrtlo zatýkání jiného fotbalového bosse Jaroslava Starky na dálnici mezi Příbramí a Prahou. S trochou nadsázky to vypadá, jako kdyby se bafuňáři v Česku nemohli k výslechu transportovat jinak než za pomoci obrněných transportérů a odjištěných samopalů.

Ať už za akcí stojí kdokoliv, je jisté, že novopečený předseda fotbalového svazu Ivan Hašek sbírá u veřejnosti kladné body. Co může být pro jeho image lepší, než když fanoušci jen pár týdnů po volbě nového šéfa ČMFS vidí, jak lidé, kteří symbolizovali minulé vedení, končí na policii? Kdo ví, jaká hra Mokrého zatčením začíná. Pokud ale zájem policie vzbudila „kauza“ kolem podezřelé distribuce vstupenek, co bude dál? Ve skříních v sídle ČMFS evidentně číhá mnohem více kostlivců – třeba kontroverzní projekt Národního stadionu. Bude zajímavé sledovat, jak se s nimi bude Ivan Hašek utkávat. Mokrý v poutech sice působí efektně, ale čím více dalších kostlivců, tím více negativní publicistiky. A kouzlo nového předsedy pomalu přestane fungovat. Je Hašek na podobné půtky připraven? Nebo se těší hlavně na to, až bude z lavičky koučovat zápasy národního týmu?






AUTOR JE ZÁSTUPCEM ŠÉFREDAKTORA DENÍKU SPORT(www.DENIKSPORT.cz)




Související:
Pavel Kovář: TROCHU DIVADLO A TAKY „VELKÉ OČI“
(Reflex.cz, 22. 7. 2009) „Tak konečně někoho z těch mafiánů klepli přes prsty!“ uslyšel jsem v úterý před polednem od známého trenéra. Oznamoval mi čerstvé zatčení tří fotbalových bossů.