Slavnost kanibalismu

Slavnost kanibalismu

Slavnost kanibalismu

Jako bychom uspořádali slavnost pro hosty z celé Evropy a před jejich užaslými pohledy se začali navzájem požírat... čtěte Reflex č. 14

Je to jako bychom uspořádali veselou slavnost pro hosty z celé Evropy a před jejich užaslými pohledy se začali navzájem požírat. A k této bláznivé „večeři“ vyhrává Óda na radost.


„Tahle země to prostě není schopna zvládnout,“ psaly noviny ve velkých zemích. Vedle škodolibosti i účelovosti v tom však byla částečně i realistická prognóza. Urážlivou Entropou Davida Černého to začalo a smetením Topolánkovy vlády to smutné představení graduje.
Proč si tak škodíme!?
Začíná to u prezidenta. Ten hraje rád hlavní roli a nemá vůbec cenu pochybovat o jeho roli při pádu Topolánkovy vlády. Klaus je inspirátorem rebelů v hlavní vládní straně, protože má z ODS trauma ukradené hračky. K její budoucnosti má však bezcitný poměr: když ODS není jeho, ať není vůbec. Na slavnosti kanibalů je tak český prezident v roli náčelníka kmene a předsedá hostině, jíž se s chutí účastní čestní hosté Jiří Paroubek i Mirek Topolánek a další.
...
Kromě nekráceného MIMOŘÁDNÉHO EDITORIALU s portréty dalších aktérů slavnosti
od Jana Ignáce Říhy v Reflexu 14/2009 (vychází ve čtvrtek 2. dubna 2009) dále k tématu čtěte:
HLEDÁ SE VINÍK aneb PROČ PADLA VLÁDA MIRKA TOPOLÁNKA
od Bohumila Pečinky
KONEC MODRÝCH REBELŮ, osobní příběhy mužů, kteří přispěli k pádu vlády
od Dušana Šrámka
PREZIDENTEM SÁM SOBĚ, rozhovor Václava Klause se svým vlastním vnitřním hlasem
od Petra Holce

a samozřejmě náš nekonečný komiks ZELENÝ RAOUL s dílem VOŘÍŠEK A PÁD VLÁDY









Pavel Šafr, šéfredaktor Reflexu