Reflex č. 43

V tomto čísle najdete rozhovor s Petrou Procházkovou, která se teď angažuje v Afganistánu, reportáž od autora, který poznal chod TBC léčebny na vlastní kůži, sondu o hlavním městě Slovenska, causu Bob Dylan, analýzu české uhelné lobby a řadu dalších zajímavých materiálů.

Zde najdete kompletní obsah čísla 43 s články k přečtení.


Po kliknutí se obsah čísla otevře v novém okně. Celý časopis je samozřejmě přístupný také z archívu tištěného Reflexu v hlavním menu.
Foto






Foto
Když novinářka Petra Procházková odjíždí na měsíc směrem východním, je z toho obvykle nejméně rok pobytu v dané oblasti. Tentokrát vyráží do země muže, s nímž momentálně žije a jež se octla mimo zájem amerických a anglických agentur - do Afghánistánu. Na to, aby zde pracovala a pomáhala se toho zde děje stále dost. Rozhovor s ní vedl Petr Vavrouška.



Foto
Autor článku, hudební publicista Petr Korál, onemocněl chorobou, o níž se donedávna soudilo, že již vymizela. Tuberkulóza se však vrací ten, koho její razantní návrat zasáhne, si prožije nejen martýrium léčby, ale i léčebny.



Foto
Výtečný slovenský herec a humorista napsal dvě knížky vzpomínek. Dan Hrubý se jimi nechal inspirovat k procházce současnou slovenskou metropolí, která se nadechla k uvolněnému velkoměstskému životu a na svou leckdy hodně pokřivenou minulost už moc nemyslí.


Foto
Folkrocková ikona šedesátých let Bod Dylan se vrací do Prahy. Hudební publicista Ondřej Konrád mapuje její uměleckou dráhu, dlážděnou desítkami alb.





Foto
Když před deseti lety padla obec Libkovice na oltář hnědého uhlí, Horní Jiřetín a Černice se zachránily. Nyní na ně dostala uhelná lobby chuť. Máte možnost porovnat argumentaci ministerstva životního prostředí proti zvýšení těžby a ministerstva průmyslu a obchodu pro. Více Tomáš Feřtek.