Jak to dělá Topolánek

Když někdy budete nadávat na bulvár, začněte u veřejnoprávní České televize, pak přes nejserioznější deníky k seriozním týdeníkům a Blesk prosím nechte až nakonec.


Když se „provalila“ aféra kolem těhotenství poslankyně Talmannové, které tu záležitost způsobil spolustraník a premiér, mohlo to najít své místo i v seriozních mediích. Někde na osmé straně názorový sloupek, že je docela legrace, když podobně bujaře mladistvé záležitosti v Čechách nepředvádí z titulu svého politického profilu odvázaní Zelení, ale šéf konzervativců. To je tak vše, co může rozumné médium na privátní záležitosti premiéra zaujmout.
Když však v neděli veřejnoprávní televize uvedla skutečně zásadní politický rozhovor s Lucií Talmannovou na téma očekávané mateřství, jen tím vyvrcholila vlna skutečně irelevantních drbů, kterými se naše „solidní“ média opájela snad týden. Že podobné „události“, které nemají nejmenší politický ani jiný dopad, pitvá Blesk - to je samozřejmé, od toho tu přece je a hvězdy show-businessu nemůžou ukazovat pořád! Když se ale na veřejnoprávní televizi pitvá jako politická událost těhotenství, začínám menstruovat. „Milostný románek premiéra“, v Blesku přijatelný, je jako hlavní a první událost veřejnoprávních 168 hodin zcela nepřijatelný.
Občana nezajímá, zda umí Topolánek zplodit živé dítě - občan chce vědět, proč nastávající tatínek sestavuje mrtvou vládu!