Proti drogám = proti nudě

Na Praze 6 je drogová prevence již tradičně středem zájmu, neboť zde jako starosta začínal svou politickou dráhu nynější primátor Pavel Bém, původně „drogový“ psychiatr a ředitel vládního koordinačního úřadu pro drogy. Včera tedy začala na šestce akce, která vychází z konceptu, že mládež fetuje často z důvodu, že nemá nic lepšího na práci.


Obvodní úřad připravil pro děti zábavu, a mimoděk na doktora Béma prozradil cosi privátního. Čteme-li o oné protidrogově preventivní akci, dozvíme se, že:
Velká dobrodružná hra Permoník pro děti z Prahy 6 začíná předáním pověřovacích listin strážcům kamenů a průvodních listin dětem. ... Permoník je celoměstská dobrodružná hra, která dětem a jejim přátelům nabízí jedinečnou příležitost, jak na různých místech městské části Praha 6 prožít šest odpolední plných zábavy, napětí a překvapení. ... Při slavnostním závěru hry u menhiru v Divoké Šárce na děti čeká poklad nejvzácnější – křišťálový kámen moudrosti. Mohou jej ale získat pouze tehdy, pokud projdou šesti jednotlivými etapami hry a obdrží šest barevných kamenů, které symbolizují jejich vlastnosti nejcennější: sílu, odvahu, kamarádství, citlivost, bystrost a tvořivou fantazii.
Ano, nemýlíte se. Doktor Pavel Bém býval skaut.