Proč už nepíšu o skinech a zase píšu o trávě...

Když se mě někdy - jako nevím proč „kontroverzního“ novináře - laskavý čtenář ptá, proč provokuji tu stát (články o potřebnosti legalizace marihuany), onde relativně nebezpečné skinheady … Vždy odpovídám - nepatrný Stoupa neprovokuje, to oni.


Čtenáři Reflexu jistě zaznamenali, že frekvence mých článků o marihuaně v letech 2000 - 2003 klesly k nule. Ono se totiž nic nebezpečného nedělo. Zato se - na počátku roku 2001 - zformovala ultrapravice do uskupení „Národně - sociální blok“ a hoši se nijak netajili svými ambicemi na vstup do regulérní politiky. A tak jsem o nich začal psát ... A zase, jak opět laskavý čtenář Reflexu zaznamenal, zase přestal. Proč?
Plzeňský okresní soud včera udělil Jaroslavu Brožovi za propagaci nacismu, fašismu a rasismu pět let. Brož šmelil a organizoval obchody celé škály náckovin - časopisů, nášivek a hudebních nosičů s white power hudbou (Conflict 88, Apartheid a Buldog). Další čtyři náckové, kteří pro Brože náckoviny prodávali, dostali tříleté podmínky. Brož to dostal natvrdo, přestože před pěti lety, kdy policie plzeňskou centrálu Blood and Honour pozatýkala, udával své souhajly, až se od policejního počítače kouřilo.
Takže resumé - ve věci šíření neonacismu dělá stát svou práci, žádná silná neonacistická organizace nefunguje a nevzniká, a tak není o čem psát.
Ale zase nám přišli lidovci se svou válkou proti drogám, a je na pořadu dne tráva. Vše se vrací, vše se opakuje, všechno je marnost...