Podzim, podzim přichází...

Jak vidím, náš server už zase běží tak, že na něj má smysl psát, má už po povodni vyfénovaný harddisk. Takže - co je nového? Je podzim - doba sklizně. Sklízí i policie - o případu muže z Liberce, z Konopné ulice, kterému policie přišla pro jednu kytku na balkon, jsem psal v tištěném Reflexu.



Také na Ústeckoorlicku se stal podobný případ. Orlické noviny , 29.8: Na jaře letošního roku si do skleníku u domu, ve kterém bydlí, vysel semena konopí 25letý muž z Králík. Podařilo se mu vypěstovat několik desítek rostlin o výšce od 45 do 185 centimetrů. Policisté mu konopí zabavili. Jak mladý muž uvedl, měl v úmyslu jej po usušení užít ke kouření pro svoji vlastní potřebu. Obviněn byl z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Podle trestního zákona mu hrozí trest odnětí svobody na jeden až pět roků.Telefonicky se ozvalo snad pět dalších lidí, kterým přišel někdo sklidit - buď úřady, nebo zloději. A já nevím, co k tomu napsat...

Že, jako každý podzim, náš stát úspěšně ničí životy mladých lidí? Že represe pěstování konopí je naprostým nesmyslem, od kterého se ve většině evropských států na Západ od nás už upustilo? Že marihuana není zakázaná proto, že by byla nebezpečná, ale je nebezpečná proto, že je zakázaná?

Napsal jsem to již tisíckrát do Reflexu a stokrát do knih, přečtěte si to zde na serveru a na koukat.cz. A pak zajděte za svým poslancem... Když to udělá jen každý desátý člověk, který trávu kouří, bude legalizováno do Vánoc.