Středočeši zachraňují Masarykovo nádraží

Středočeši zachraňují Masarykovo nádraží

Středočeši zachraňují Masarykovo nádraží

Podepsala jsem petici za záchranu Masarykova nádraží. Když jsem se o ní dozvěděla, úmyslně jsem kolem „Masaryčky“ jela do redakce. Nádraží ovšem nebrání Pražáci, ale Středočeši.


Nezávislí středočeští starostové (jichž je mimochodem většina) se zastávají patnácti tisíc lidí, kteří denně – většinou právě ze Středočeského kraje – přijíždějí na zdejší nádraží. Akce starostů v zájmu jejich voličů je na první pohled bohulibá: Dokud Praha nenabídne za Masarykovo nádraží rovnocennou náhradu, má Masaryčka stále plnit svoji funkci. Že jde o technickou památku a lukrativní pozemky v centru Prahy, které lze výhodně zpeněžit, už je tolik nepálí.
Především se ale blíží volby a starostové jsou členy politického hnutí Nezávislí starostové pro kraj, které jde poprvé do krajských voleb. Není to zase až tak špatná reklama. Lepší než „velkohubé“ billboardy.
Věřím, že tisíc podpisů seženou a pražské zastupitelstvo se jejich požadavkem bude muset zabývat. Výsledek je – jak už bývá v Praze zvykem - ovšem nejistý.



Nové (28. 8. 2008): STAROSTOVÉ SESBÍRALI POTŘEBNÉ PODPISY (tisková zpráva)


Související články:

Josef Vomáčka: KAM TAK RYCHLE? (Reflex online, 14. 8. 2008)
Josef Vomáčka: ACH, TA NÁDRAŽÍ (Reflex online, 16. 7. 2008)