Ex č. 17

Sedmnácté číslo samostatné přílohy Ex ve třech mutacích: pražské, české a moravské.

Foto
Foto
Foto


Sedmnácté číslo samostatné přílohy EX ve třech mutacích: české, moravské a pražské.

PRIESSNITZ pokřtí svojí novou desku Stereo v jesenickém kulturáku, kterému se říká Pentagon. Moravskou Událostí týdne nemůže být nic jiného.

V každém směru zajímavou akci přichystalo na oslavu svých prvních narozenin Rádio Student – v brněnské Flédě se představí například The Nihilists, Anymade, Midi Lidi, Hujer a zejména Chris Corner s projektem I AM X.

Pavla Bergmannová představuje ve svém článku festival DIVADELNÍ FLORA OLOMOUC 2006.

V moravském ART MENU JANA DOČEKALA se dozvíte více o výstavách Tamary Bohuňkové ve Ždáru nad Sázavou, Jiřího Johna v Telči a Josefa Pavelky v Třebíči.

Ladislav Čumba byl o Velikonocích na koštu v Kulturním domě v Hroznové Lhotě. Se svými zážitky z tohoto podniku se svěřuje v rubrice NA TAHU.

SOUTHPAW nedávno vydali CD Heartdisk a při té příležitosti jedou turné po ČR. V tomto týdnu se zastaví v Českých Budějovicích, a protože jejich nová deska je opravu povedená (o čemž se můžete dočíst také v článku Petra Viziny), vybrali jsme tento koncert jako Událost týdne.

Inscenace JARMILKA v hradeckém Klicperově divadle nejen že nepostrádá hloubku Hrabalovy předlohy, ale dokonce i spolehlivě pobaví. Více v článku Lucie Flajšmanové.

České ART MENU MARTINA DOSTÁLA: Dostředivé kraje v Pardubicích, Plus minus padesát v Klatovech a Emil Schumacher v Chebu.

Redaktor Reflexu Jan Potůček zapadl do plzeňského Café – Baru Metro náhodou, když mu ujel vlak. Vydesignovaný oranžový interiér ho však zjevně zaujal – viz. rubrika NA TAHU.

V Praze vystupují v jeden den THE DRESDEN DOLLS a I AM X. O tom, co mají tyto soubory společného, kromě stejného data koncertu v Praze, napsal Pavel Turek.

Třicátého hrají v Abatonu švédští THE CARDIGANS. Proč byste i jim měli věnovat pozornost píše Jana Kománková.

Divadelní kritik Saša Hrbotický doporučuje divadelní festival „pro děti všech generací“ DÍTĚ V DLOUHÉ.

Výtvarné menu tentokrát sestavil Milan Mikuláštík.

Ladislav Čumba tvrdí, že v kavárně Alibi si můžete dát borovičku i rakvičku.

Andrej Halada dospěl ve svém seriálu o přehradách k lokalitě uprostřed Českomoravské vrchoviny, kde najdete hned tři hráze. To by vás mohlo ukojit až do příštího týdne.