Jaroš: Babiš je hraniční psychopat, ukázala se hnusná pravda, jdu do politiky a musíme ho porazit

Jsme ve fázi největší tmy, rozednění je ale blízko. Marketér Martin Jaroš, který roky působí v Kataru, vidí budoucnost Česka optimisticky. Jsme skvělí a můžeme být mezi nejbohatšími, něco se ale musí změnit. Základ je školství, kde můžeme podle Jaroše měnit povahu národa. Proto chce vstoupit do politiky, založit politickou stranu a možná i skládat příští vládu. Andreje Babiše je podle něj klíčové porazit ve volbách, demonstrace nepomůžou. Česko je Babišem, Zemanem a negací kolem nich teď prý fascinované.

Jaroš přitom nenechává na premiérovi nit suchou. Je to podle něj hraniční psychopat, který kauzu se svým synem hraje jako Výměnu manželek a znovu se snaží prezentovat jako alfa samec. Emotivní obrana přitom může fungovat. Jaroš zná Babišova marketéra Marka Prchala a prý eticky nechápe jeho volbu. Údajně premiérovy činy nehodnotí, jde mu o energii a o to, být velké hry. Podle Jaroše je proto fér ho kritizovat a útočit na něj.

V posledních dnech se podle Jaroše ale ukazuje pravda. Doslova říká, že to co vidíme uvnitř Babiše, je hnusné. Je to údajně mimořádně schopný budovatel impéria, ale chybí mu etika a je oportunista. Jaroš míní, že se premiér chtěl zapsat do dějin jako velký král, jeho vlastní povaha mu to ale nedovolí.

Jaroš tvrdí, že fascinace Babišem je jedním z velkých problémů Česka. Necháváme se jím pohltit a není prostor pro to pozitivní. I proto jsou demonstrace trochu kontraproduktivní. Jádro jeho voličů by si totiž řeklo, že to byla intrika. Jaroš zdůrazňuje, že je třeba Babiše porazit ve volbách a sám se chce zapojit. Vstupuje do politiky a zakládá politickou stranu, kterou plánuje začít budovat na jaře. Už se mu prý ozvalo dost lidí, kteří do toho půjdou s ním

Jaroš se chce věnovat hlavně školství, pro které má připravenou specifickou vizi. Tvrdí, že Česko může být jednou z nejbohatších zemí. I kdyby se to ale stalo, Češi budou pořád remcat. Právě tahle negativita nás podle něj sráží a změnit ji údajně může školství. V něm se dá totiž měnit povaha národa. Jde prý o to vychovávat osobnosti a dát každému dítěti pocítit úspěch.

Může strana Martina Jaroša ve volbách uspět? Proč je mu líto dětí Andreje Babiše? Nemůže být něco i na argumentech, které představuje premiér? A co udělat s tím, že se Česko topí v Babišovi a Zemanovi?

Další díly pořadu Prostor X můžete vidět zde >>>