Video placeholde

Bartoš: Škrty nesmí odnést obyčejní lidé, dál prosazujeme manželství pro všechny, chyby z voleb analyzujeme

Předseda Pirátské strany a poslanec Ivan Bartoš dál trvá na tom, že vstup Pirátů do vlády je správné rozhodnutí. Strana ale má červené linie, které budeme v jednání zohledňovat. Bartoš je v rozhovoru popisuje, patří mezi ně třeba sociální dopady případných škrtů a kroků vlády na nejchudší. Dál chce prosazovat manželství pro všechny, i když se na něm s koalicí Spolu zřejmě Piráti neshodnou. Zmiňuje, že je možné to navrhnout i jako poslanecký návrh.

Bartoš říká, že volební zisk strana stále analyzuje. Chce zjistit, kde udělala chyby. Mluvit vysloveně o neúspěchu ale nechce. Piráti se budou zabývat i zprávami o výzvách ke kroužkování ze strany Starostů, výsledek pak budou řešit. Bartoš jako důvod zisku pouze 4 mandátů uvádí dezinformační kampaň, ztrátu vlastní i stranické autenticity jako problém nevidí. Mezi ministerstva, o která by Piráti případně stáli, zmiňuje ministerstvo zahraničí nebo ministerstvo pro místní rozvoj.

Na co se chtějí Piráti ve vládě soustředit? Kde by se mělo šetřit a jak by se tvářili třeba na rušení slevy na jízdném? Jak chtějí prosazovat manželství pro všechny? A je pro ně skutečně rozumné jít teď do vlády? Dozvíte se v rozhovoru.

Hlasovat pro Prostor X v soutěží Křišťálová lupa můžete ZDE >>>

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>