Video placeholde

Feri: Babiš bude dál fňukat, půjdou proti němu dva bloky, do Vánoc bude jasno. Já možná už nebudu kandidovat

Volby jsou vítězství, ale je před námi hodně práce, říká poslanec Dominik Feri /TOP 09/. Ukázalo se podle něj, že spojování opozice má smysl, a proto se už teď na něm pracuje. Sám ještě zvažuje, jestli bude znovu do sněmovny kandidovat. Rozhodne se na poslední chvíli i podle toho, jak pevné opoziční spojenectví bude. Na případné převzetí vládní zodpovědnosti je připravený.

Premiér Andrej Babiš i prezident Miloš Zeman teď podle Feriho cítí obavy. Poslanec tvrdí, že opozice není jen o porážce a sesazení Babiše, ale jiná její programová práce není tolik vidět. Očekává, že Babiš bude „fňukat“ o spiknutí opozice zejména před volbami.

Feri říká, že do voleb zřejmě půjdou dva opoziční bloky, jedním z nich bude spolupráce ODS, TOP 09 a KDU-ČSL. Lídři stran se sešli na pivu o víkendu a na detailech jejich společného fungování se usilovně pracuje. Jasno by mělo být do Vánoc, Feri ale vidí šance, že to vyjde, velmi optimisticky.

I na základě toho se zřejmě bude rozhodovat, jestli bude v politice pokračovat. Teď připouští, že možná znovu kandidovat nebude. Chce se totiž taky věnovat právu a advokacii a bojí se, aby mu neujel vlak. Zároveň ale chce pomoct stranám uspět a motivací zůstat by jistě bylo i to, kdyby měla opozice reálnou šanci převzít moc.

Podle Feriho by teď měl stát podat lidem pomocnou ruku a řešit dopady koronaviru. Pokud ale pomoc nepřijde, měli by podle něj lidé stát žalovat. Vláda odepsala hlavně kulturu, která je na tom teď velmi špatně, a nezdá se, že by se situace v ní měla v blízké době zlepšit.

Jaké šance má spojování opozice? Kde dělá vláda chybu v rámci řešení dopadů koronaviru? Jakou roli hrají v politice Dominika Feriho sociální sítě? Podařilo se mu dostat k volbám mladé? A bude tedy nakonec pokračovat v politice?

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>