Radek John, Kateřina Klasnová

Radek John, Kateřina Klasnová Zdroj: Jan Zatorsky / MF DNES / Profimedia.cz

Vraťte nám Radka Johna! Chceme více Víta Bárty! Babáka není také nikdy dost!

Tak se zdá, že Věci veřejné se pod tlakem propadlých preferencí po roce afektovaného chování uklidňují. V Poslanecké sněmovně schvalují jeden vládní návrh za druhým, i když u některých musí skřípět zuby. Soustřeďují se spíše na to, aby nějakým způsobem získaly zpět ztracené pozice. Jenže takhle je na politické scéně nuda.

 

Nám, voličům, začínají chybět každodenní smutné a ustarané psí oči Radka Johna. Pane předsedo, kde jste? Copak se už u nás nekrade a neuplácí? A Věci veřejné to už nechtějí každou vteřinu a minutu řešit? Také vaše obvyklé „odvolávám, co jsem odvolal“ neslyšíme. Toužíme pořád po vašich extravagantních vystoupeních v televizi. Ale v poslední době kde nic, tu nic.

 

 

Postrádáme i více projevů a tiskových konferencí Víta Bárty. Chceme to každý den! Jo, a jak to, pane skutečný předsedo VV, dopadlo s vašimi záměry? Už vybíráte jen 10 procent navíc za veřejné zakázky? A proč se za rok vůbec v ničem, ale v ničem nepohnulo zlepšování dopravní infrastruktury, jak jste sliboval? Kde končí šetření při stavbě dálnic? Na uzavřených úsecích v polích? Billboardy zůstanou dalších deset let u silnic, v tom jste sliby také nesplnil.

 

Moc nám chybějí i „odborná a precizní“ vyjádření finančního experta strany a čaroděje Michala Babáka k věcem ekonomickým, zdravotnickým, důchodovým, průmyslovým, obchodním, burzovním, komoditním, stavebním… Takových všeználkovských expertů má země málo! Pan Babák rozumí úplně všemu. Chybí jen zásadní vysvětlení, kde vzal milióny na financování Věcí veřejných. Proč se s námi Babák více nedělí o svá moudra?

 

Se svými, mnohdy nesrozumitelnými postoji nás už neobtěžují dokonce ani Kristýna Kočí či Stanislav Huml, které VV vyexpedovaly mimo své řady.

 

 

Radku Johne, Víte Bárto, Michale Babáku, nenechávejte v tom Karolínu Peake samotnou. Pojďte opět do toho! Nemáme o čem psát. :-)