Zelený Raoul - Petra Paroubková

Zelený Raoul - Petra Paroubková Zdroj: Štěpán Mareš

Paroubková prohrála soudní spor s týdeníkem Reflex

Aktualizováno: „Čtenářům Reflexu je v případě komiksu Zelený Raoul zřejmé, že jde o nadsázku, že nejde o realitu, a už vůbec tedy nemůže jít o pornografii.“ To byl hlavní argument odůvodnění dnešního rozsudku ve sporu Reflexu s Petrou Paroubkovou. Ta v prosinci loňského roku zažalovala Zeleného Raoula, kde ji autoři zobrazili s jejím manželem při početí dcery s titulkem „a to byl den, kdy vznikl nový Paroubek“.

 

Vrchní soud dnes v odvolacím řízení potvrdil rozsudek městského soudu ve věci žaloby na ochranu osobnosti, a tedy Petra Paroubková spor prohrála.

 

paroubkovaparoubkova | Štěpán Mareš

 

Soud se tak připojil k argumentaci obhajoby, že právě žalující učinila ze svého těhotenství věc veřejnou, a odmítl žalobu, že šlo o zásah do osobnostních práv. „Je vyloučené, že by čtenáři zaměňovali satiru za realitu. S konečnou platností je tedy zřejmé, že tvrzení, že Jiří Paroubek ,je schopen přivést svou ženu do jiného stavu jen v důsledku vzrušení z vyhraného politického boje‘, je humor, a nikoli realita, a nezasahuje tedy do práv žalující.“

 

Zelený Raoul - Paroubkovy erotické fantazieZelený Raoul - Paroubkovy erotické fantazie | Štěpán Mareš

 

Petra Paroubková může ještě využít institutu dovolání a sama už dříve prohlásila, že pokud u českých soudů neuspěje, obrátí se i k Evropskému soudu pro lidská práva.