Michael Connelly je podle britského deníku Independent takový „moderní Raymond Chandler“. Navazuje na to nejlepší z tradice procedurálního krimi románu, na Eda McBaina nebo Georgese Simenona.

Michael Connelly je podle britského deníku Independent takový „moderní Raymond Chandler“. Navazuje na to nejlepší z tradice procedurálního krimi románu, na Eda McBaina nebo Georgese Simenona. Zdroj: Profimedia.cz

Režisér a představitel hlavní role v Krvavé stopě Clint Eastwood s Jeffem Danielsem po boku
Zátiší z losangeleského domu Michaela Connellyho: na snímku spisovatele drží kolem ramen Titus Welliver, seriálový představitel Harryho Bosche
Matthew McConaughey ztvárnil Micka Hallera ve snímku Obhájce, natočeném podle Connellyho románu. Na ČSFD má snímek vysoké hodnocení, 81 %.
3
Fotogalerie

Pronásledovaný muž

Do češtiny bylo přeloženo osmnáct z jeho dvaatřiceti románů, na internetu se můžeme podívat na čtyři řady jeho skvěle hodnoceného seriálu Bosch, v tuzemských kinech se promítaly snímky Krvavá stopa a Obhájce, natočené podle jeho detektivních thrillerů. MICHAEL CONNELLY (62) je podobně jako jeho oblíbení autoři Raymond Chandler a James Ellroy kronikářem města andělů.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!