Video placeholde

Reportáž z nevěry vlastní ženy. Žárlivý reportér informuje o revoluci v Africe aniž by opustil Prahu

Reflex hlásí výjimečný stav. Jeho redaktor uvádí na jeviště divadelní hru o gigantické novinářské mystifikaci! Doyen kulturní rubriky Reflexu Milan Tesař zveřejní příští týden nejnáročnější reportáž své kariéry. Po deseti letech dramatických pokusů se mu podařilo na scénu jednoho z pražských divadel prosadit divadelní kus nazvaný Výjimečný stav

Hra vypráví o Karlu Beranovi, který stižen žárlivostí opustí africký Kambur, kde působí jako zpravodaj Českého rozhlasu. Je osudovým souběhem událostí, že v okamžiku, kdy dívku vskutku doma přistihne s cizím mužem, začne v Kamburu revoluce.

Otázka stojí: kam dřív? Lze se v kuchyni nuselského bytu tvářit, že stojíte v epicentru revolučního dění? A jak dlouho je možné podobnou mystifikaci udržet, máte-li v ložnici zamčené dva nevěrníky?

Milan Tesař si od prvních zkoušek až do premiéry vedl tajný deník, který pod názvem Jak jsem sfáral do divadla vyjde ve čtvrtém letošním čísle Reflexu (24. ledna). Novinář se v něm rozkoukává v uzavřeném světě divadla plném nepsaných pravidel a zjišťuje, že ani téměř sto let po napsání Čapkova legendárního pojednání Jak se dělá divadlo se na strašlivém osudu začínajícího autora vůbec nic nezměnilo. ¨

Premiéry hry Výjimečný stav v režii Tomáše Svobody a v hlavní roli s Josefem Poláškem proběhnou v Divadle Na Fidlovačce 18. a 19. ledna.