Zleva zpěvačky Dionne Warwick, její teta Cissy Houston a sestřenice Whitney Houston 1989

Zleva zpěvačky Dionne Warwick, její teta Cissy Houston a sestřenice Whitney Houston 1989 Zdroj: Profimedia

Legendární zpěvačka Dionne Warwicková, sestřenice Whitney Houston, vystoupí poprvé v ČR

DIONNE WARWICKOVÁ (77), držitelka pěti cen Grammy, má 14. září svůj první koncert v Česku, v pražském Kongresovém centru. Bez přemýšlení se nám vybaví její Heartbreaker, který přímo pro ni v roce 1982 napsala a nahrála skupina Bee Gees, a hlavně Say a Little Prayer, který už dávno vešel i do dějin naší popmusic: Proč mě nikdo nemá rád?

Dále jsou to třeba Walk on By či Do You Know the Way to San Jose. Pak je tu ještě Grammy oceněný hit číslo That's What Friends Are For (Keep Smiling), který nazpívala společně Eltonem Johnem, Stevie Wonderem a Gladys Knight.

Dionne jako jedna z nejvýznamnějších ikon populární hudby exceluje také na benefičním singlu We Are the World, společně s Michaelem Jacksonem, Bruce Springsteenem, Tinou Turner či Dianou Ross. Dodnes je interpretkou duetů, které nazpívala s Glorií Estefan, Olivií Newton John, Plácidem Domingem, B.B. Kingem nebo se svou sestřenicí Whitney Houston, s níž jela také společné turné Soul Divas (2004).

V roce 2014 vydala i nahrávky s novou generací hvězd (CeeLo Green, Ne-Yo, Jamie Fox) a na show Divas britské televize ITV1 vystoupila s Rihannou a Pink.

Sexuální zneužívání?

Poslední dobou je o této slavné zpěvačce slyšet právě v souvislosti s její sestřenicí Whitney Houston: v novém dokumentárním filmu režiséra Kevina Macdonalda Whitney, který měl premiéru letos v květnu na festivalu v Cannes, se totiž tvrdí, že Dionnina sestra Dee Dee Warwicková, také soulová zpěvačka, která zemřela v roce 2008 po problémech s narkotiky, v dětství svou malou sestřenici Whitney Houston sexuálně zneužívala.  

Dionne se svou tetou Cissy, jinak matkou Whitney Houstonové, napsaly letos v létě společné prohlášení, ve kterém toto obvinění důrazně popírají. „Za prvé, jsou to úplně plané žvásty," řekla Warwicková v pořadu Larry King Now legendárnímu moderátorovi Larrymu Kingovi letos 5. srpna. „Navíc, že jsou ty lži zvěčněny v tomto takzvaném dokumentárním filmu, je, myslím si, hrozné,“ dodala o snímku Whitney, který však vznikal se souhlasem celé rodiny Whitney Houston.

Více o této slavné rodině se dočtete ve 126. díle seriálu Femme Fatale v článku Veroniky Bednářové o WHITNEY HOUSTON (1963-2012), která jako 48-letá tragicky zahynula ve vaně hotelu v Los Angeles. Letos v srpnu by slavila 55. narozeniny.