Britská kapela Oh Wander je prvním potvrzeným jménem festivalu  Metronome Prague 2022

Britská kapela Oh Wander je prvním potvrzeným jménem festivalu Metronome Prague 2022 Zdroj: Metronome Prague

Festival Metronome chystá návrat v roce 2022 a hlásí první potvrzenou kapelu

Po dvouleté karanténní pauze se v roce 2022 vrátí na českou kulturní mapu festival Metronome Prague. Největší hudební přehlídka v hlavním městě se uskuteční 23. - 26. června příštího roku na tradičním místě, pražském Výstavišti. Festival na rok 2022 přesouvá část programu z neuskutečněných ročníků 2020 a 2021, přibydou ale další velká jména. Do své nové „pocovidové“ éry vstupuje Metronome Prague se zcela novou vizuální podobou. Pořadatelé akce také znovu spustili na oficiálním webu hudební akce předprodej vstupenek.

Festival Metronome Prague svými předchozími čtyřmi ročníky významnou měrou obohatil pražskou a tím i celorepublikovou kulturní nabídku. Oslavu prvního půlkulatého výročí bohužel v roce 2020 znemožnil covid, ze stejného důvodu musel být zrušen i ročník 2021. Pořadatelé jsou nezlomně přesvědčeni, že se příští rok situace natolik navrátí k normálu, že bude možné si pátý ročník festivalu Metronome Prague užít s plnou parádou a stát se součástí resuscitace naší kulturní scény.

Tomuto přesvědčení odpovídá i nová prezentace, se kterou pořadatelé do příprav nadcházejícího ročníku Metronome Prague jdou. Mottem restartu bude parafrázovaný známý slogan „Musíme to opravit“. Nový vizuál bojuje veselými barvami proti rozšiřující se depresi. Součástí vizuálu je umělecký objekt, který pro festival propůjčil sochař a designér Michal Cimala.

Už při prvním zrušení Metronome Prague v roce 2020 pořadatelé naznačili, že se podle možností budou snažit domluvené a zveřejněné interprety přesunout na nejbližší realizovatelný ročník. Důkazem, že nemluvili do větru, je první zveřejněné jméno, které pro ročník 2022 potvrzují: britské altpopové duo Oh Wonder, které patří ve svém žánru k nejpopulárnějším. Debutovalo v roce 2015 eponymním albem, po jehož vydání se dvojice stala senzací ostrovních, evropských a poté i amerických klubů. Následující album Ultralife otevřelo Oh Wonder dveře i do dalších světadílů a k předskakování velkých popových hvězd, mj. Beckovi. Třetí, neméně úspěšné album pod názvem No One Else Can Wear Your Crown vydali Oh Wonder vloni v únoru.

„Všem držitelům vstupenek s daty ročníků 2020 nebo 2021 garantujeme platnost těchto vstupenek na rok 2022. Mají-li třídenní, není co řešit. Platí opět na celou akci v roce 2022. V případě jednodenních si diváci budou znovu moc vybrat den, na který s jednodenní vstupenkou dorazí. Moc děkujeme všem, kteří trpělivě se vstupenkami čekají i těm, kteří pomohou s oživením akce skrz včasný nákup vstupenek na ročník 2022. Chystáme různá překvapení pro všechny. Jedním z nich bude členství v exkluzivním klubu Metronome, o kterém brzy prozradíme více.“, vzkazuje příznivcům muziky jeden z producentů akce David Gaydečka.

Předprodej vstupenek na Metronome Prague 2022 je opět spuštěn. Do prodeje kromě standardní jdou i podporovatelské kategorie, ve kterých za vyšší příspěvek na restart festivalu získají zájemci kromě dobrého pocitu také nejrůznější hudební a festivalové dárky a další zážitky. Ačkoli nic takového pořadatelé nepředpokládají, po zkušenostech z posledních dvou let zdůrazňují garanci vrácení vstupného, bude-li konání festivalu jakkoli ohroženo.