Ilustační snímek

Ilustační snímek Zdroj: Profimedia.cz

Martin Veselovský a holá p**el: Nahá řiť na veřejnost nepatří

Můj nejoblíbenější televizní moderátor se dopustil výroku, že s ním - ač nerad - musím polemizovat. Na rozdíl od Martina si myslím, že holá řiť prostě na veřejnost nepatří.

"Proč nesmím vystrčit na americký konvoj holý zadek? A proč si proboha policie myslí, že je to trestný čin?" napsal včera na svůj Facebook známý a respektuhodný moderátor Martin Veselovský. Z čehož jsem pochopil, že se mu nelíbí stíhání gentlemana, který u Vyškova vystrčil holý zadek na americký vojenský konvoj.

Myslím si, že je naprosto v pořádku, že exhibicionistu policie stíhá - i když bych jeho čin cítil spíš jako přestupek než jako trestný čin. Ale úřední zákrok proti osobě, která vystrkuje na veřejnosti p**el, je adekvátní. .

Před několika lety se v baru s příznačným názvem Extrém odehrála ponurá historka. Mladý muž chtěl projít kolem sedícího děvčete, požádal jí, ať uhne, a dívka odvětila: "To mě po**r!" Mladík neváhal, po chvíli si za dívku nepozorovaně přistrčil židli, vylezl na ni, stáhl kalhoty a dívčinu přání vyhověl. Ta byla tak ožralá, že si vůbec nevšimla, že jí zrovna někdo po**al záda. Vše zachytila kamera, záznam je k dohledání na Internetu (doporučení - radši to nehledejte), a mladého muže začala stíhat policie za výtržnictví. Myslím, že oprávněně. Kálet na spoluobčany na veřejnosti se nemá, ani když o to požádají.

S vystrčeným zadkem proti americkému konvoji je to úplně totéž - nejde o vystrčení holé řiti proti konkrétnímu cíli - Američanům, ale o vystrkování holé p**ele na veřejnosti. Položím Martinovi řečnickou otázku: Dovedete si představit, že vás cestou do práce budou podobně zdravit vaši diváci? Garantuji vám, že bych u toho nechtěl být, a představa, že na mne moji čtenáři jako komentář mých článků vystrkují p**ele, mne doslova děsí.

Dovedete si, Martine, tu Vaši cestu do práce opravdu představit? Jak jdete po ulici a musíte koukat ne do desítek, ale možná do stovek na vás vystrčených prdelí? Vy byste opravdu chtěl, aby to bylo legální? A dovedete si prosím představit něco - cokoliv - co více splňuje skutkovou podstatu trestného činu výtržnictví, než vystrkování holé p**ele na spoluobčany?