Trosky ruského Airbusu na Sinajské pošti

Trosky ruského Airbusu na Sinajské pošti Zdroj: Profimedia

Bomba IS v ruském letadle: Putinova pomsta bude strašná

CNN těsně před naší půlnocí oznámila, že pád ruského civilního letadla na Sinaji podle amerických tajných služeb nejpravděpodobněji způsobil teroristický útok bombou, kterou na palubu letadla propašoval Islámský stát. Myslím, že je to začátek konce IS.

Rusko zaujímá k teroristům poměrně rezolutní vztah - pokud se ho teroristický útok týká. Přestože za Islámský stát bojuje řada občanů Ruska, týkala se válka s IS Ruska zatím jen okrajově. Jeho vojenská mise v Sýrii masivně cílí nikoliv na Islámský stát, ale na nacionalisticko-islamistickou opozici vůči prezidentu Asada. Na Islámský stát dosud ruské bombardéry útočily jen sporadicky.

Nyní se ukazuje, že ať se Rusko snaží o vybudování vlastní, nezápadní identity, jak chce, pro gentlemany z Islámského státu a dalších islámských (kavkazských) teroristických organizací je a bude součástí Západu, říše Satanovy, na které je potřeba útočit stejně jako na USA. První útok na ruský cíl se nyní dostavil. Myslím, že chalífát udělal základní strategickou chybu, která povede k jeho konci.

Pokud vzpomeneme, jak má ve zvyku Rusko jednat s teroristy, jistě mi rozumíte. Útok na moskevské divadlo Dubrovka nebo na školu v Beslanu. Ruské úřady na místě přistoupily k tradičně ruskému řešení: Bez ohledu na civilní oběti teroristy na místě pozabíjely. Proto útok na ruské letadlo s největší pravděpodobností vyvolá podobnou reakci. Nezapomínejme, že jde o největší leteckou katastrofu v dějinách ruského létání. Lze tedy očekávat, že Putin se pomstí - tak, jak má Rusko ve zvyku.

Totiž že v řádu dní zahájí ruská armáda masivní letecký a raketový útok na území Islámského státu, který bude veden zcela bezohledně k civilistům, a tudíž bude i mnohem účinnější než spojenecké bombardování. A věřím, že - čistě pro posílení mezinárodní prestiže - Putin bojovníky Islámského státu zmasakruje. Chalífát a jeho bojovníci si útokem na ruské letadlo s největší pravděpodobností vykoledují cestu rovnou k Alláhovi.