Nové video Andreje Babiše

Nové video Andreje Babiše Zdroj: twitter@AndrejBabis

Nové video Andreje Babiše
Den s Andrejem Babišem
Nové video Andreje Babiše
Den s Andrejem Babišem
Nové video Andreje Babiše
13
Fotogalerie

Pokud jste fanoušky Andreje Babiše, nevolte ho. Ukončete jeho utrpení

Navzdory tomu, co mu radí jeho přesvědčení, Andrej Babiš stále vede kampaň na prezidenta České republiky. Já chápu, je to dobrý způsob, jak se vyhnout base, ale… Je vězení skutečně o tolik horší než to, co by musel Babiš dělat jako prezident?

Jaroslav Hašek má takovou… těžko říct, jestli je to povídka, fejeton nebo úvaha. Je to takový milý textík, který vyšel v jeho sebraných kratších pracích. A tam se Hašek, starý alkoholik, zamýšlí nad Silvestrem. Jak je to zvláštní den a že je to svátek spořádaných lidí. Podle Haška totiž takový dobrý a spořádaný člověk přes rok dře, utrhuje si od úst, chodí od nevidím do nevidím do práce, stará se o svou rodinu, pořád má nějaké trable a starosti. Proto si může dovolit na konec toho dlouhého a náročného roku vyhodit z kopýtka, rozhýřit se. Oslavit, že to doklepal až do konce. 

Hašek píše, že tihle lidé mohou přijít po půlnoci domů obsypáni konfetami a říct si: „To jsme toho kabrňácky užili. A zítra zase do roboty.” A protože je Silvestr svátkem dobrých lidí, píše Hašek, on sám zůstává na poslední den roku doma v bačkorách a dobré lidi neotravuje. 

Andrej Babiš se rozhodl nás poslední den v roce ještě jednou otravovat. Ne proto, že by byl dobrý člověk, ale nejspíš proto, že neví, kdo je Jaroslav Hašek. 

Skončete jeho trápení

Andrej se rozhodl ještě jednou naposled v tomhle roce přidat něco na sociální média. Byl to sestřih fotek, které jeho marketingový tým považoval za nejlepší z uplynulého roku. A do toho běžel Babišův voice over, kde samozřejmě mluvil o tom, že on je ten, kdo může „zachránit tuhle zemi”, která je „nejlepší na světě”. A protože to byl poslední (opravdu poslední, dušoval se Andrej) příspěvek, tři hodiny na to ještě přihodil sestřih svých nejlepších hlášek z talk show s Alešem Juchelkou. 

Mockrát děkuju, původně jsem si chtěl dát na Silvestra k půlnoci nějaké ty drogy, ale odborníci obecně nedoporučují dávat si drogy čtyřiadvacet hodin poté, co jste viděli Aleše Juchelku.

Obecně mě trochu mrzí, že jsme zrovna na Silvestra dostali jen tyhle dva příspěvky, protože abych byl úplně upřímný, miluju videa, kde je Andrej Babiš v nějakém prostředí, které náhodou nemá plně pod kontrolou. Cizí podcast nebo nedejbože základní škola. Miluju, jak z něj na kilometry daleko křičí, že to tam nenávidí, jak nesnáší setkávání se s lidmi, jak je znechucen tím, že se musí tvářit, jak ho zajímají jiní lidé. A miluju to, že to musí dělat, protože na tom je postavená jeho kampaň.

Ten člověk už přes deset let dělá něco, co k smrti nesnáší. A kam ho to dovedlo? Před soud. A jediná šance, jak se z tohohle průšvihu dostat? Dělat ze sebe ještě většího šaška, než doposud. Člověku by se až zachtělo uvěřit na poetickou spravedlnost, když vidí, jak se Andrej Babiš, nepříjemný zemědělec ze Slovenska, pokouší tvářit jako cool týpek, co na vás sem tam spiklenecky mrkne. 

Pokud Babiše nemáte rádi, beztak budete během prezidentské volby volit někoho, jiného. Ale i pokud jste Andrejovými fanoušky, zkuste ho v lednu nevolit. Ten člověk se střelí do hlavy, jestli bude muset dalších pět let předstírat, že ho zajímáte. Skončete tohle jeho utrpení a pošlete ho od válu.

Užijte si nadcházející nový rok a pojďme společně doufat, že nám i Andrejovi bude už konečně v roce 2023 líp.