Jiří Ovčáček

Jiří Ovčáček Zdroj: Nguyen Phuong Thao

Briefing vedoucího Kanceláře prezidenta republiky Vratislava Mynáře ke zdravotnímu stavu prezidenta Miloše Zemana na Pražském hradě. Na snímku mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček  (21. 10. 2021)
Hradní mluvčí Jiří Ovčáček (17. 10. 2021)
Hradní mluvčí Jiří Ovčáček (17. 10. 2021)
Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček v pořadu 168 hodin na ČT
Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček oslavil 13. ledna 2020 své 41. narozeniny
8
Fotogalerie

Jiří Ovčáček leze mnoha lidem na nervy. Teď se ale blýskl v rámci pozitivní sociální deviace – oženil se

Už se zdálo, že v oblasti takzvaných celebrit, mezi které můžeme v Česku zařadit i Jiřího Ovčáčka, mluvčího prezidenta Miloše Zemana, už letos nic nepřekoná zpackanou televizní show Agáta Jaromíra Soukupa. Teď ale deník Blesk přinesl informaci, která strčí Agátu (i se Soukupem) hravě do kapsy. Jen se místo pomlouvání kdekoho ocitáme v poli pozitivní sociální deviace (podle odborníků můžeme slovo pozitivní chápat v tomto případě jako synonymum dobrý, správný či chvályhodný). Co se stalo? Ovčáček se oženil a vzal si ukrajinskou maminku s malým dítětem.

Jiří Ovčáček dokáže mnoho lidí každý den neskutečně naštvat, protože se z něj stal obhájce jakýchkoli (i nesprávných) kroků Miloše Zemana. U toho se navíc stal inkvizitorem těm, co se do prezidenta strefují. V podstatě ani není mluvčím nejvyššího představitele státu, ale jeho osobním propagandistou.

Současně se však v posledních letech stal silně věřícím člověkem, což je v určitém protikladu k tomu, co musí a co chce obhajovat v politice. Protože západní víra je i o milosrdenství a úctě k bližnímu. Jenže to Miloš Zeman, někdy právě ústy, slovy a Twitteru Jiřího Ovčáčka, nedělá.

V Ovčáčkově těle se podle všeho svářejí dvě různé osoby. Teď jsme se dozvěděli o té jeho lepší polovičce. Která ovšem vyvolá i negativní a posměšné reakce. Jiří Ovčáček si vzal za manželku ukrajinskou paní s malým dítětem, které předtím podle dostupných informací v rámci pomoci běžencům, již utíkali před zločinnou putinovskou válkou, ubytoval. Za mě palec nahoru!

Ovčáček se tak trošičku jakoby „vykoupil“ z některých svých eskamotérských kousků, které provádí na podporu prezidenta.

Ostatně i sám Miloš Zeman ztratil mnoho svých příznivců, když opustil svého přítele Putina, začal ho kritizovat kvůli válce na Ukrajině a vyznamenal nejvyšším českým řádem ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Přivodil tím na sebe „boží hněv“ části lidu, který ho předtím podporoval. Jiřího Ovčáčka čeká totéž – vstupem do manželství s ukrajinskou paní udělal pozitivní věc a vytvořil rodinu (to je osvědčený konzervativní postup), ale nenávistným reakcím teď neunikne. V tomto případě totiž platí: kdo s čím zachází, tím taky schází…

Video placeholde
Prostor X: Rozhovor s Jiřím Ovčáčkem • Prostor X