Video placeholde

Pane premiére, omluvte se. Reflex vyzývá Babiše, aby se omluvil za lži, které křičel na naši reportérku

Dne 16. září na společné tiskové konferenci premiéra ­Andreje ­Babiše a ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha reportérka ­Reflexu Markéta Dobiášová konfrontovala premiéra a ministra zdravotnictví s důkazy, že nezákonná protiepidemická opatření ministerstvo zdravotnictví vydává na politickou objednávku premiéra. Ten ji obvinil ze lží a křičel na ni, že ji odevšad vyhodili, což není pravda. Záznam konference najdete na videu v úvodu článku, v těle článku pak znění dopisu, která jsme odeslali premiérovi.

Vážený pane premiére,

dne 16. září Vás na společné tiskové konferenci s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem reportérka Reflexu Markéta Dobiášová konfrontovala s důkazy, že nezákonná protiepidemická opatření vláda přijímá na Vaši přímou politickou objednávku. Reagoval jste: „To je ta paní, která se vás ptala, když jsem vám říkal, ať řeknete jméno! Doneste mi toho člověka, co o něm tady paní napsala, ať se tady postaví a nech opakuje ty lži! To je neuvěřitelná drzost! Je to sprostá lež a není tam pravda ani čárka! Lžete od rána do večera, nemám s tím nic společného a já nevím, proč této lhářce vůbec dáváte prostor!“

Reflex a jeho reportérka mají všechna svá tvrzení v textech podložená důkazy. Vyzývám Vás proto, pane premiére, abyste se za svá lživá slova omluvil, a to veřejně před zástupci tisku a televizních redakcí.

Zároveň Vás žádám, ať veřejně vysvětlíte svůj podíl na vydávání nezákonných proticovidových opatření ministerstva zdravotnictví, případně doložíte, že do nich nezasahujete. Současně Vás žádám, abyste se omluvil reportérce Reflexu Markétě Dobiášové za slova, že „byla vyhozena ze zaměstnání“, protože jsou zjevně nepravdivá.

V případě, že tak neučiníte do 7. 10. 2021, oznamuji Vám tímto, že podnikneme další příslušné právní kroky.

Marek Stoniš, šéfredaktor

Žádost o omluvu, kterou odeslal šéfredaktor Reflexu Marek Stoniš premiérovi BabišoviŽádost o omluvu, kterou odeslal šéfredaktor Reflexu Marek Stoniš premiérovi Babišovi|reflex.cz