Sérioví vrazi pod lupou: Jaroslava Fabiánová, hospodská  harpyje
Fabiánová vraždila už jako náctiletá - kladivem ubila seniora
Sérioví vrazi pod lupou: Jaroslava Fabiánová, hospodská  harpyje
Sérioví vrazi pod lupou: Jaroslava Fabiánová, hospodská  harpyje
Fabiánová vraždila už jako náctiletá - kladivem ubila seniora
7
Fotogalerie

Zrůdy v sukních: Lesbická prostitutka Jaroslava vraždila muže bez jakékoliv lítosti

Žen mezi sériovými vrahy monoho není. V Americe proslula Aileen Wuornos, která během jediného roku zastřelila sedm mužů. Pracovala jako prostitutka a své oběti prý vraždila v sebeobraně před znásilněním, existuje ale pádná domněnka, že se jen mstila mužům. Tak to ostatně bylo i u české sériově vražedkyně Jaroslavy Fabiánové, kterou s Aileen spojuje mnoho podobného. Na svědomí má čtyři vraždy, za které si odpykává doživotí 

Fabiánová prožila krušné dětství. Jako holčička byla opakovaně znásilněna, proto prý začala nenávidět muže. Její rodiče o ni prakticky vůbec nepečovali, a tak se chytila skupinky romských dětí, se kterými kradla a prodávala se. Získala tak zcela pokřivený pohled na svět. Když ji jako šestnáctiletou k sobě domů pozval osmasedmdesátiletý Vladimír Z., který jí nabídl méně peněz než si za sex představovala, ubila ho kladivem a dobodala nožem a ševcovským šídlem.

Jako nezletilá šla do vězení na pět let, kriminál ji místo napravení spíš naučil, jak se při trestné činnosti chovat tak, aby ji policie nedopadla tak snadno jako naposledy. Vrátila se k prostituci, ale nevynášelo jí to dost peněz, navíc se jí sex s muži kvůli lesbické orientaci značně příčil. Své klienty tedy začala uspávat a okrádat. Jenže jednoho kardiaka uspala navždy. A tak putovala zpět do vězení.

Ven se dostala v roce 2001 a vrátila se ke svým praktikám. Jejího dalšího klienta našli rozsekaného sekáčkem na maso. Dalšího muže ubodala nožem. V obou případech tvrdila Fabiánová, že je nevinná, muže prý pouze okradla, ale nezavraždila.

Soud jí neuvěřil a tentokrát už dostala doživotí. Znalec o ní prohlásil, že je nadprůměrně inteligentní, ale také egocentrická a bezcitná. Ve vězení údajně patří mezi vůdčí osobnosti, a respektují ji i muži. Vždy byla mimořádně pohledná, a tak má mezi spoluvězni i celou řadu ctitelů. Ven z kriminálu by se mohla dostat v roce 2036.