Video placeholde
Celá filmová banda.
Láska filmová i skutečná, s Lucy Boyntonovou teď tvoří pár.
Maskéři Malekovi nasadili i Mercuryho typický knír.
Z filmu Bohemian Rhapsody.
Film měl být podle fifi lmového kritika kontroverznější.
17
Fotogalerie

Bohemian Rhapsody 2: Internetem se šíří zvěst o pokračování filmu o kapele Queen. Co je na tom pravdy?

Možná se i ve vaší sociální bublině objevila zpráva, že obrovský úspěch filmu Bohemian Rhapsody, který mapuje začátky kapely Queen a jejího frontmana Freddieho Mercuryho, nadchl tvůrce natolik, že zvažují pokračování. Všechno přitom odstartoval hudební dokumentarista Rudi Dolezal, který utrousil, že si pokračování přeje i samotná kapela. Zpráva okamžitě otřásla celým internetem. Jak to je ale doopravdy? Mohou fanoušci slavit, nebo život Freddieho Mercuryho na stříbrném plátně skončí spolu s koncertem Live Aid?

Rakouský filmař Rudi Dolezal se s kapelou Queen osobně zná, s Freddiem Mercurym natáčel a má za sebou několik dokumentů z jeho života. Hodně věrohodně tak mohlo působit jeho vyjádření, že manažer kapely Jim Beach podle něj určitě plánuje pokračování, které by navázalo na film, začalo se odehrávat po koncertě Live Aid a mapovalo poslední chvilky Freddieho života. Z jeho vyjádření se okamžitě stala senzace a světové filmové weby začaly spekulovat, nakolik je tahle idea reálná. Vše však následně utnul producent filmu Graham King, který přes svého publicistu pro server Slashfilm vzkázal, že se žádný film rozhodně nechystá a jeho tvůrčí tým rozhodně nemá pokračování Bohemian Rhapsody v plánu.

Navíc je to i logické. V období po koncertě Live Aid sice kapela ještě nějaký čas vystupovala, Mercury se ale následně stáhl do ústraní a prožíval tu nejhorší etapu svého života. A zobrazovat tyto okamžiky by bylo zcela v rozporu s pojetím prvního snímku. Pokračování se stejným týmem tak ani nedává smysl.

Co na film Bohemian Rhapsody říkáte? Přáli byste si jeho pokračování?

Slavní Queeni v slzách: Po Mercurym přišli o dalšího člena! >>>