Šéf ČSSD Jan Hamáček - ilustrační snímek

Šéf ČSSD Jan Hamáček - ilustrační snímek Zdroj: ČTK

ČSSD dochází peníze. Hamáček půjde zkusit štěstí do pořadu Prostřeno

ČSSD se v poslední době potýká s nepříjemnostmi. Nejen že jí klesají preference, ale hlavně jí klesá počet sponzorů. Od ledna dorazilo na transparentní účet strany usmrkaných 1,5 milionu korun, což je oproti předešlým létům drastický pokles. Na úbytek financí musí chtě nechtě strana patřičně reagovat. Předseda ČSSD Jan Hamáček nabádal své spolustraníky, aby si vzali brigádu, a sám se pokouší sehnat peníze, kde to jen jde. Dokonce to zašlo tak daleko, že se přihlásil do pořadu Prostřeno, kde se hodlá utkat s ostatními amatérskými kuchaři o 60 tisíc korun.

„Strana na tom není nejen po finanční stránce nejlépe. Musíme šetřit, kde se dá, ale jenom šetřit nestačí. Je potřeba ty peníze někde sehnat. Z toho důvodu jsem se rozhodl, že se pokusím pro stranu urvat trochu toho štěstí v pořadu Prostřeno. Šedesát tisíc jen tak na zemi nenajdete,“ oznámil na tiskové konferenci, na které se poprvé v historii České republiky vybíralo vstupné (padesát korun na stání a sedmdesát na sezení – poznámka redakce).

„Je čas proměnit své přednosti ve finanční zisk. Já se přiznám, že vaření je mým koníčkem. Nerad bych působil namyšleně, ale jsem přesvědčen, že vaření mi jde. Co konkrétně budu vařit, to si nechám jako překvapení, ale soutěžící se mohou těšit na vysokou gastronomii,“ pomrkával Jan Hamáček, který v hlavě spřádá plány na řízky s bramborovým salátem, který je v celé ČSSD pověstný.

„Vždycky když máme nějaký sněm nebo jenom poradu, Honza uvaří plný hrnec bramborového salátu. Nedá se žrát, ale přeci jenom je to předseda, tak všichni děláme, že nám chutná. Honza má pak radost,“ vyjádřil se ke kulinářskému umu svého předsedy člen ČSSD, který si nepřál být jmenován.

„Šmejděníčka se nebojím. Mám to doma hezké,“ reagoval Jan Hamáček na dotaz novináře, zda se neobává, že soutěžící u něho doma naleznou něco nepatřičného.

Jako zábavu potom Hamáček plánuje pro soutěžící hledání právní skulinky ve smlouvě s Altnerem.

Zatímco Jan Hamáček se svým řízkem s bramborovým salátem zabojuje v Prostřenu, ostatní členové ČSSD shání peníze, kde se dá.

Pan Hamáček nás poslal na brigádu do McDonaldu. Je to docela řehole. Musíte se pořád usmívat a být na lidi milí. Nevím, jak dlouho tu vydržím, stěžuje si poslanec Jan Foldyna, kterému vadí, že v McDonaldu musí obsluhovat i homosexuály, kteří tak přímo ohrožují jeho tradiční rodinu.

Takový ministr kultury má rovněž brigádu, která však alespoň koresponduje s jeho zaměřením.

„Dělám klauna na dětských oslavách. Musím se namalovat, přilepit červený kulatý nos a taky dělám zvířátka z balónů. Není to nic moc, ale ty prachy fakt potřebujeme,“ vysvětloval ministr kultury Lubomír Zaorálek, který se nově naučil i žonglovat s pomeranči.

Jak je vidno, členové ČSSD to v současné době nemají lehké, ale rozhodně jim nejde odepřít snaha. To je ostatně přesně to, co ČSSD v současné situaci nejlépe vystihuje. Snaha.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je silné zemětřesení v Albánii, které má již kolem tří desítek obětí.