Tvrdá fyzická příprava Dominika Feriho na moravský MMA souboj.

Tvrdá fyzická příprava Dominika Feriho na moravský MMA souboj.

MMA zápasník Dominik Feri dostal v prvním kole K. O. Ostře sledovaný zápas na Moravě ale možná nebyl fér

Dominik Feri, zápasník organizace MMA přezdívaný černý hřebec, nebude vzpomínat na nedělní zápas v oktagonu na Moravě v dobrém. Dlouho avizované utkání, v němž Dominika vyzval moravský zápasník s přezdívkou Vlastenecké zlatíčko, skončilo pro mladého borce drtivou porážkou. Naopak dosud nepříliš známý moravský zápasník slaví svou první výhru.

„Je to veliké zklamání. Na tento souboj jsem se připravoval dlouho a poctivě. S trenérem jsme jeli hlavně na kondičku, protože tito začínající borci většinou chtějí utkání takzvaně umlátit hned v prvním kole, a když se jim to nepodaří, docházejí jim postupně síly. Strategie byla jasná. Do ničeho se nevrhat, souboj kontrovat a čekat, až se unaví. Bohužel, taktika mi nevyšla a hned v úvodu jsem schytal nepříjemné direkty, ze kterých jsem se už neoklepal. Ze strany soupeře došlo i na nesportovní chování,“ zoufal si Dominik Feri, pro kterého to byla první porážka v jeho MMA kariéře. „Nejvíc mě štve, že jsem přišel o svůj pás Pražské kavárny,“ rozmrzele dodal. Pozlacený pás totiž putoval za vítězem.

Ostře sledovaný zápas vyvolal mezi fanoušky MMA silné reakce. Někteří tvrdí, že si Dominik Feri prohru zasloužil a že si o ni koledoval už dlouho. Jiní se ho naopak zastávají a volají po opakování souboje, neboť se domnívají, že Vlastenecké zlatíčko nebojoval podle pravidel a hned v úvodu utkání využil pomoci dalšího začínajícího zápasníka Vlasteneckého zlatíčka juniora.

Už jen pražské oktagony

To, že zápas nemusel být úplně podle regulí, připustil i promotér utkání Jožka Ouřada. Komise rozhodčích bude zápas přezkoumávat pro podezření, že Vlastenecké zlatíčko použil v boji nedovolenou špatnou gramatiku. „Pokud se ukáže, že měl Vlastenecké zlatíčko během souboje zapnutý CapsLock, existuje možnost, že bude zápas anulován. Nechci ale předbíhat. Ve hře je rovněž opakování utkání,“ říká Ouřada.

Na to téměř okamžitě zareagoval i Vlastenecké zlatíčko: „Kdykoli a kdekoli. Slyšíte? Kdykoli a kdekoli. Toho nabubřelého vejtahu černého Černého hřebce smáznu na potkání. Myslel si, že to bude snadné, ale my vlastenečtí kluci máme tvrdý kořínek. Tihleti tmaví zápasníci podle mě do oktagonu nepatří. Ti patří na plantáže s bavlnou.“

Zatímco Vlastenecké zlatíčko se opakování utkání nebojí, Dominik Feri je v této otázce spíše zdrženlivý. „Nemyslím, že by to něčemu pomohlo. Rád bych přiznal, že byl vyzyvatel nad mé síly, ale tak to nebylo. On prostě nebojoval fér. To je celé. Jestli to bylo pouze nesportovní, nebo komise rozhodčích prohlásí jeho styl boje za porušení pravidel, to ukáže až čas. Za mě je to uzavřená kapitola a nyní se budu soustředit hlavně na pražské souboje, kde se přeci jenom cítím lépe,“ prohlásil Feri, který tak nad moravskými oktagony zlomil hůl a do budoucna bude svádět souboje výhradně na pražském kolbišti.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Dominik Feri sice v MMA (zatím) nezápasí, reakce ale jeho napadení moravskými „vlastenci“ vyvolalo značné.