Video placeholde

Slávek Boura: Devadesátky byly jízda, lidé nás milovali a peníze byly. Myslel jsem, že to nikdy neskončí

Jedna z nejvýraznějších osobností televizní zábavy devadesátých let. Moderátor, zkrachovalý muzikálový producent, taxikář, spisovatel. Ale také jeden z vyšetřovaných v kauze pašování drog mezi Českem, Austrálií a Novým Zélandem. To vše je Slávek Boura, dnešní host rozhovorového pořadu Prostor X. 

 

Televize Nova letos oslavila 25 let své existence. A právě Slávek Boura byl u úplných začátků. Tvořil moderátorskou dvojici s dnes již exmanželkou Markétou Mayerovou. Do televize prý ale nechtěl. Měla to být právě Mayerová, tehdejší Bourova velká láska, kdo dokonce snad i přinutil, aby zkusili konkurz. A tak jim začaly slavné časy. Nejdříve Snídaně s Novou a později kultovní pořad Rande. Následoval Vabank a další zábavné show. 

Strmé stoupání i hluboký pád

Slávu podle Boury více prožívala Markéta. „Já chodím strašně rychle a když jsme šli někde po ulici, tak Markéta za mnou vlála. Vždycky křičela, abych na ni počkal. Na ulici si tak lidé dřív všímali mě… Ona byla za mnou, a tak ji nestihli zaznamenat. To ji hrozně štvalo,“ vzpomíná Boura na dobu, kdy byl na pomyslném kariérním vrcholu.  

Po rozvodu v roce 2008 se Boura začal věnovat produkování, avšak velkolepý muzikál Naháči neuspěl. Dodnes po něm zůstaly jen dluhy. Pro televizního oblíbence šlo o hluboký pád, který prý ustál jen díky svému egu, „Kdo si nezkusil pády, nemůže si dovolit úspěch. Jako by pád podmiňoval následnou kvalitu úspěchu,“ konstatuje Slávek Boura. 

Pašování drog je vtipná záležitost

Konec loňského roku nebyl pro bývalého moderátora vůbec šťastný. Na veřejnost pronikly informace o jeho podezření z pašování drog. Překvapivě celou kauzu v Prostoru X označil za „vlastně vtipnou záležitost“, i když mu v případě prokázání viny hrozí až 18 let vězení. 

Co dalšího řekl Boura k obvinění v drogové kauze? Proč je podle něj náš prezident reklamou na samolibost? Jaké bylo jezdit s taxíkem? Museli zaměstnanci Novy povinně sledovat pořad Volejte řediteli? A proč napsal knihu o poltergeistovi? Odpovědi najdete ve videu.

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>