Video placeholde

Džokić: Iveta Bartošová na nás podala trestní oznámení, s Arturem jsme to přehnali, kontroverzi mám rád

Hostem dalšího dílů pořadu Prostor X je oblíbený stand-up komik Nikola Džokić, původem Srb, který už dvacet let žije v Česku. I díky své balkánské nátuře se našel v kontroverzním humoru, přesto vyvrací údajně největší klišé o Srbech, že jsou patriarchálně založení a schopní ublížit ženě.

Bývalý IT analytik se rozhodl živit humorem. Smích totiž spojuje a dává zapomenout na problémy, které prožíváme. To je hlavní důvod, proč komika z Underground Comedy Praha práce tak baví a hlavně naplňuje.

Vychovala ho satira

Před šesti lety byl jedním ze zakladatelů skupiny Stay Zmrd, která vznikla jako protiklad tehdejší vlny Stay Pozitiv. Společně s dalšími známými jmény ze sociálních sítí, jako jsou TMBK, Honza Palička, Michael Skřivan, Filip Švambera, Vegy a další, založili satiristickou kontroverzní a místy vulgární stránku, která si nebrala servítky s českými médii. Jakmile se pak pustili do komentování politiky, úspěch byl na světě. Desítky tisíc lidí začaly sledovat jejich aktivity na Facebooku. Právě díky tomuto projektu se Džokić prý stal tím, kým je dnes.

Na otázku, zda má humor nějaké hranice s úsměvem odpověděl: „Hranice si určuje každý sám, já si nedělám legraci z dětí.“ Těsně předtím přiznal, že na něj Iveta Bartošová podala trestní oznámení za stránku o jejím synovi Arturu Štaidlovi.

Proč by Nikola Džokic nikdy nemohl být bohatý? Jak dobře se dá humorem uživit? A proč jsou Srbové nejhorší sportovní fanoušci? Odpovědi nejen na tyto otázky najdete v rozhovoru.