Ministryni Schillerovou návrh reformy důchodového systému vyloženě potěšil

Ministryni Schillerovou návrh reformy důchodového systému vyloženě potěšil Zdroj: Blesk

Důchodový problém v ČR konečně vyřešen! Inspirace přišla od imigrantů

Problematika důchodové reformy či spíše nereformy dlouhá léta trápila českou politickou scény. Jen těch komisí, které na ní pracovaly, těch planých politických slibů. A kde nic tu nic. Až poslanecký klub Pirátské strany přišel s konstruktivním návrhem, který věc definitivně vyřešil.

Tak jak se mění čas o hodinu, posuneme ze zákona věk všech občanů, což bude mít velice pozitivní dopad na zátěž důchodového systému. Konkrétně se má věk každého občana ČR posunul o tři roky dozadu, přičemž není samozřejmě vyloučeno, že v budoucnu dojde k další úpravě věku směrem dolů.

Ministryně financí, jejíž jméno i příjmení redakce zná, avšak z důvodu zesílené ochrany osobních údajů politiků z ANO jej neuvádí, je z návrhu nadšena! Nejen, že se ušetří neuvěřitelných 70 až 160 miliard, jak přesně vypočetli pracovníci jejího ministerstva, ale navíc omládnu o krásné tři roky, zaradovala se politička. Po vypnutí kamer se ministryně nadto zasnila, že by se mohla upravit i váha fyzických osob.

Poslankyně za KDU-ČSL, které redakce nemůže přijít na jméno (natož na příjmení), pirátský návrh také v principu přijímá, avšak ne zcela souzní se sekundárním dopadem, že poklesne i věk konkurenčních poslankyň, zejména „těch koz“ z hnutí ANO a „těch fiflen“ z Odéésky. Ještě po uzávěrce agenturního zpravodajství bombardovala (ne)zmíněná zákonodárkyně média, křesťansky podkreslenou glosou, že přece není možné, aby omládla i její tchyně.

Diskriminace žen

Vědecký politolog a bývalý předseda ODS (pardon naopak) Petr Fiala k tomu řekl následující přednášku: “Návrh percipuji jako společensky akceptovatelný, nota bene lidé už mají dost zvyšování hranice věku odchodu do důchodu, jež je však potřeba, jelikož náš penzijní systém je již neudržitelný. Plán je to v zásadě výtečný, proto budeme hlasovat proti, jelikož nejde o návrh náš.”

Jak jsme již naznačili, většina české populace (zejména její ženská část) pirátský revoluční důchodový projekt přivítala. Proti se postavila, mimo KSČM, která si vyžádala deset plus deset let na promyšlení návrhu, především Česká ženská lobby (ČŽL).

ČŽL pokládá za nemravné, že by se muži a ženy měli omladit o stejný počet roků. ČŹL poukazuje zejména na fakt, že ženy se dožívají (zejména v důsledku toho, že jsou po celý život diskriminovány), vyššího věku. Takže je logické, že se jim musí snížit věk ne o tři, ale aspoň o pět let.

Bez referenda

Asistent asistenta Pirátské strany Bc. Adam Kormidlo Dis., který mezi přednáškami vypracovával důvodovou zprávu k chystané novele důchodového zákona správně připomněl, že bude nutné legislativně připravit i vznik nové skutkové podstaty správního deliktu – a to popírání posunutého úředního věku.

A hned uvedl názorný příklad: Někdo třeba paní Martině Osičkové, která má nyní po přepočtu 38 let, uvede perfidně dřívějších falešných a prázdných 41 let. Podle nového zákona dostane pokutu až do výše 50 000 korun plus úhradu nákladů správního řízení.

Na závěr připomeňme slova Tomia Okamury, který pirátský návrh sice také do značné míry vítá, ale upozorňuje, že tento postup již dávno vymysleli ilegální migranti, kteří při výpočtu a uvádění věku evropským úřadům zmiňovaným postupem již dávno postupují.

Hnutí SPD je celou věcí nadto tak zaskočeno, že k citovanému pirátskému návrhu nežádá ani referendum.

Autor je právník a publicista.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Realitou jen naproti tomu klavírní koncert Miloše Zemana v Číně.