Soudkyně Barbara uložila doživotní trest. Odsouzený se bránil, že je herec a je to celé jenom jako

Soudkyně Barbara uložila doživotní trest. Odsouzený se bránil, že je herec a je to celé jenom jako Zdroj: Profimedia

Soudkyně Barbara vypadla z role a poprvé uložila doživotní trest. Odsouzený se bránil, že je jenom herec

Dokumentární pořad Soudkyně Barbara, který vysílá TV Soukup (dříve TV Barrandov) a který přináší exklusivní náhled do opravdové soudní síně, naskytnul divákům ojedinělou příležitost být přímými svědky doživotního odsouzení.

Soud, kterému předsedá soudkyně JUDr. Barbara Richterová, poslal recidivistu, násilníka a pedofila do konce života do vězení.

Z počátku se zdálo, že půjde o běžný případ, kde se projednává svěření dítěte do péče. Otec Pavel Tůma žádal po své bývalé manželce Markétě Tůmové, rozené Tůmové, střídavou péči na svou osmiletou dceru.

V průběhu přelíčení však vypluly na povrch závažná obvinění a důkazy, které odhalily temné zákoutí domácnosti manželů Tůmových. Konkrétně otce Pavla Tůmy. Nečekaní svědkové, kompromitující fotografie, nactiutrhačné SMS zprávy, výpovědi soudních znalců, forenzní důkazy. To všechno vedlo k tomu, že byl soudkyní Barbarou pan Pavel Tůma odsouzen na doživotí bez možnosti odvolání.

„Vůbec nechápu, co se to stalo. Byl jsem najat jako herec, abych hrál otce malé dívky, který chce střídavou péči. Dostal jsem scénář a zaplaceno osm tisíc na ruku. V průběhu natáčení se to nějak zvrhlo. Kolegyně herečka, která hrála mou exmanželku, začala bůhví proč improvizovat. Nedržela se scénáře. Chytla se toho soudkyně a pak už to bylo jako lavina. Herec, který hrál mého svědka a bratra a který měl podle scénáře tvrdit, že se o svou dceru hezky starám, najednou tvrdil, že jsem svou dceru zneužíval, a dokonce ji přivedl do jiného stavu. K Vánocům posléze místo vytouženého plyšového poníka prý dostala potrat. Hrál hodně na city,“ tvrdí odsouzený herec, který si odpykává doživotní trest na Mírově.

Je to jen jako!

Atmosféra u samotného soudu byla velmi napjatá, což mohli vidět všichni diváci. Obžalovaný Pavel Tůma, který po výpovědi svědků a obvinění z toho, že zneužívá svou dceru a že obchoduje s drogami, hystericky křičel, že tohle není ve scénáři a že se všichni chovají neprofesionálně.

Za svůj hysterický výlev dostal od soudkyně Barbary pořádkovou pokutu ve výši pět tisíc korun, které na něm nyní vymáhá exekutor.

Po vyslechnutí všech svědků a sesbírání veškerých důkazních materiálů vynesla ve jménu republiky soudkyně Barbara verdikt. Obžalovaný byl odsouzen k trestu odnětí svobody na doživotí bez možnosti odvolání.

Pavel Tůma se usmíval a nevěřícně kroutil hlavou. To vše do té doby, než byl soudními zřízenci spoután a násilím vlečen z místnosti.

„To si děláte srandu? Vždyť to je jen jako. Jen jako,“ zoufale křičel, ale nikdo ho neposlouchal. Pouze od zřízence dostal ránu pendrekem.

Nepodceňujte TV Barrandov

Pavel Tůma, jehož pravá identita je Jakub Sláma, byl okamžitě eskortován na Mírov, kde si odpykává svůj doživotní trest.

Objevují se hlasy, které tvrdí, že rozhodnutí soudkyně Barbary nejsou právně závazná a že se jedná jen o televizní pořad.

„Rozhodnutí soudkyně Barbary je nezvratné, neboť plánovaný pořad Odvolací soudkyně Barbara byl nakonec zrušen. Odsouzený se tak nemá kde odvolat. K civilnímu odvolacímu soudu jít nemůže, jelikož TV Barrandov je místo, kde běžné právo neplatí. Bohužel se pan Sláma dostal do právního vakua a nezbývá mu nic jiného, než v poklidu dožít za mřížemi,“ potvrdil expert na trestní právo Evžen Zounar z advokátní kanceláře Evžen a Zounar.

Je to sice smutný příběh, ale budiž pro ostatní ponaučením. TV Barrandov je vážná věc. Nepodceňujte TV Barrandov.