Inaugurace Petra Pavla

Inaugurace Petra Pavla Zdroj: E15 Michaela Szkanderová

Okamura se zlobí.
Tomio Okamura skončil se štrůdlem v obličeji
Jednání Sněmovny: Alena Schillerová (ANO) a Tomio Okamura (SPD) (16.9.2022)
Hlasování o nedůvěře vládě Petra Fialy 1. 9. 2022
Hlasování o nedůvěře vládě Petra Fialy 1. 9. 2022
11
Fotogalerie

Okamura chce být nejvíc největší kamarád Babiše. Pořád mi píše, zve mě do kina, tvrdí expremiér

Vychovatel, ošetřovatel a provozovatel chráněné dílny SPD Tomio Okamura po dlouhých letech doznal, že je čas najít si kamaráda. Během mimořádné schůze k vyslovení nedůvěry vládě v Poslanecké sněmovně za řečnickým pultíkem Okamura vyzval šéfa ANO Andreje Babiše ke spolupráci a k navázání přátelství. Nejen proto, aby se obě opoziční strany sjednotily, ale hlavně aby Okamura už na tomhle ošklivém světě nebyl sám.

„Ve dvou se to vždycky lépe táhne. Já jsem nikdy neměl kamarády. Přitom jsem fajn kluk,“ postěžoval si Okamura v úvodu svého projevu.

„Celý život jsem bojoval proti příkořím sám. Jasně, ujal jsem se několika prostoduchých prosťáčků, které jsem zaměstnal ve své chráněné dílně SPD, ale to nejsou mí přátelé. To jsou spíš taková moje opuštěná a bezmocná štěňátka, o která se musím starat, jinak umřou,“ setřel si Okamura z tváře kanoucí slzu.

„Už je toho na mě ale moc. Už nemůžu tomuto světu čelit sám. Rád bych proto našel přítele. Kamaráda a parťáka. Někoho, na koho se můžu spolehnout. Kdo mi pomůže, když mi bude ouvej. Kdo mě vyslechne a kdo mi přestane konečně odsávat voliče,“ zadíval se Okamura směrem k Babišovi.

„Já vím, pane předsedo, že ani vy nemáte kamarády. Proč tedy nejít tou cestou životem společně? Pro blaho republiky. Pro blaho nás obou,“ neupejpal se Okamura a přímo před zraky poslanců požádal Babiše o přátelství.

Andrej Babiš jeho žádost přešel mlčky, pročež Tomio Okamura plakal. Podle všeho se ale nevzdal.

„Pořád mě otravuje. Už je mi to nepříjemný,“ nechal se slyšet o pár dní později Andrej Babiš.

„Celou noc mě bombarduje telefonáty a smskami. Už jsem si kvůli němu několikrát změnil číslo, ale nepomáhá to,“ tvrdí Babiš, který Okamuru nepokrytě ghostuje.

„Já se s ním nechci kamarádit. Ten člověk je divnej. Takovej slizkej, ale jinak než já. Posílá mi do práce květiny, přes prostředníky mě zve do kina a předevčírem jsem se v noci vzbudil a načapal ho u mě doma před postelí, jak se dívá, jak spím. Nechal jsem ho vyvést ochrankou, ale to je asi tak všechno, co s ním můžu dělat. Policie na něj nemůže, protože má poslaneckou imunitu,“ posteskl si Babiš.

„Teď po mě dokonce pojmenoval nějakou planetu a mým jménem poskytl dar charitě. Takovéhle citové vydírání já přímo nesnáším.

Upletl mi náramek přátelství a ptal se mě, kdy spolu půjdeme jen tak se cournout do města. Tohle já opravdu nemám zapotřebí, tahat se s takovým nýmandem. Vždyť já mám telefon na Macrona. Na Trumpa mám taky telefon. Já jsem úplně jiná liga. Já jsem jasná desítka. Okamura je sotva čtyřka,“ vysvětloval Babiš novinářům, že Okamura u něho nemá šanci.

Jestli se Okamura nechá počátečním neúspěchem odradit, anebo ho to naopak motivuje k větším výkonům a složí Babišovi písničku, to ukážou nejbližší dny.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Smutnou skutečností je ale například válka v Izraeli.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete zakoupit a poslechnout v našem Ikiosku >>>