Ilustrační kresba

Ilustrační kresba Zdroj: Marek Douša

Zkoušený národ po týdnech strádání a zmaru má konečně důvod k radosti. Agáta Hanychová je znovu zadaná

Mluví se o tom jako o českém jedenáctém září. Den, kdy Agáta Hanychová a Jaromír Soukup oznámili svůj rozchod, se zapsal černým písmem do historie České republiky.

Ten den se zastavil čas. Lidé se ploužili po ulicích jako těla bez duší. Všechny naděje, všechny sny se rázem rozplynuly jako pára nad hrncem. Vypadalo to, že už nikdy nebude dobře. Už bude navždy jen špatně.

„Byla to jediná jistota v mém životě. Jak mi to mohli udělat? Jak to mohli udělat nám všem?“ lamentoval v den rozchodu Agáty s Jaromírem pan Marek Zdráhal, který po rozchodu hvězdného páru začal čichat lepidlo, a jelikož neviděl jinou možnost, tak opustil ženu a otrávil děti. Své děti bohužel neměl, tak otrávil cizí.

Pan Zdráhal byl tehdy jedním z miliónů občanů, kteří nesli rozchod Jaromíra s Agátou špatně a jimž se v ten den zhroutil celý život.

„Nevěřím tomu. To se nemohlo stát. Takhle to přece nefunguje. Média nám lžou. To je přece jasné. Manipulují s námi. Ti dva se rozejít nemohli. To nedává smysl,“ popírala tehdy realitu také paní Jarmila Konečná, která v den rozchodu započala svou cestu skrz pět fází smutku a aktuálně byla ve fázi popírání.

Po rozchodu Agáty a Jaromíra to vypadalo, že Česká republika jako stát končí. Nic nebylo už důležité. Všichni byli letargičtí. Nikoho nic nebavilo. Začalo se rodit méně dětí (k čemuž přispěla samozřejmě i skutečnost, že Agáta Hanychová neměla partnera), letadla přestala létat a v prázdných ulicích se proháněli divocí kojoti.

Když už to nikdo nečekal, když už nebyla žádná naděje, přišla spása z nebes. Agáta Hanychová oznámila, že je ve vztahu se svým velmi bývalým partnerem Mirkem Dopitou, se kterým má syna.

„Ach bože, ano, ano. To je neskutečné. V něco takového jsem už ani nedoufal,“ plakal dojetím pan Antonín Vlahý, jemuž se díky nové lásce Agáty Hanychové vrátila radost do života.

„Teď už to Aguš určitě vyjde a bude šťastná na věky. Já mám takovou radost, to není možné,“ vykřikovala nadšená žena, která ve spodním prádle pobíhala v ulicích Brna a mávala při tom nad hlavou hořícími prskavkami.

Radost nad novým vztahem Agáty Hanychové neskrývali ani naši politici. Premiér Fiala po oznámení vztahu okamžitě zajel za Agátou, aby jí osobně poblahopřál. Prezident Pavel večer promluvil k národu a Pitomio Okamura (ano, teď už můžeme nazývat Okamuru pravým jménem. Je to soudně posvěceno.) přestal být na pár hodin populistický tlučhuba.

Poslanec Andrej Babiš na TikToku skromně podotkl, že to byl právě on, kdo dal Dopitu s Hanychovou zase dohromady, a že kdyby to bylo na neschopném Fialovi, tak by Aguš zůstala navždy na ocet.

Každý si chtěl na tomto koncentrovaném dobru ohřát svou polívčičku a nikdo jim to nemůže mít za zlé, protože euforie z nového vztahu Agáty byla ohromná.

Nadšení z nového vztahu však krotí Dalibor Bláha z Národního institutu Agáty Hanychové, jenž tvrdí, že ještě není vyhráno.

„Ano, Agáta se dala dohromady s panem Dopitou, ale minimálně ze zkušeností z minula bych radil veřejnosti být opatrný a zatím se na nový vztah příliš neupínat. Přejme jim to, fanděme jim, ale nespoléhejme se na to, že jim to vydrží. Zkušenosti s Agátou hovoří v jejich neprospěch, ale počkejme, třeba překvapí,“ domnívá se Bláha.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně.