Premiéra filmu Jan Žižka: Agáta Hanychová a Jaromír Soukup

Premiéra filmu Jan Žižka: Agáta Hanychová a Jaromír Soukup Zdroj: Blesk:CNC / Pavel Machan

Oslavy po premiéře filmu Jan Žižka: Agáta Hanychová a Jaromír Soukup
Premiéra filmu Jan Žižka: Agáta Hanychová a Jaromír Soukup
Jak dvě hrdličky
Jak dvě hrdličky
Jak dvě hrdličky
8
Fotogalerie

Rozchod Hanychové a Soukupa zdrtil celou zemi. Premiér svolal krizový štáb, prezident pronesl řeč k národu

Rozchod nejoblíbenějšího českého páru Agáty Hanychové a Jaromíra Soukupa, kterým se po vzoru Brangeliny, tedy spojení jmen Brada Pitta a Angeliny Jolie, přezdívalo Jaromír Soukup, otřásl celou republikou. Nikdo nečekal, že by pevný vztah ženy, která má tři děti s třemi různými muži, s nejvytíženějším moderátorem na světě a majitelem televize, která ve sledovanosti pořadů hravě trumfne libovolného lokálního youtubera, mohl krachnout.

Nemožné se stalo skutečností a Česká republika se probudila do uplakaného dne plného zmatků, zármutku a strachu z ponuré budoucnosti.

„Když jsem to slyšel, nemohl jsem tomu uvěřit. Vztah Agáty Hanychové a Jaromíra Soukupa byl v tomhle zlém a krutém světě takovým mým majákem jistoty. Když jsem měl špatný den v práci nebo na mě přišla exekuce, vždycky jsem si vzpomněl na vztah Agáty Hanychové a Jaromíra Soukupa a najednou mi bylo zase dobře,“ plakal pan Antonín z Brna, který přemýšlí, že si kvůli rozchodu hvězdné dvojice sáhne na život.

„Jak se to mohlo stát? Jak se to mohlo stát? Jak se to mohlo stát?“ opakovala pořád dokola dezorientovaná žena, která se bezradně pouze ve spodním prádle toulala v ulicích Olomouce. Podle mluvčí olomoucké policie Michaely Krátké byla žena otřesená rozchodem Hanychové a Soukupa natolik, že dokonce zanechala své malé dítě doma samotné a sama se vydala do ulic dezorientovaně bloudit.

Česká republika je od rozchodu plná příběhů občanů, kteří ztratili vůli žít. Každý rozchod Hanychové a Soukupa zpracovává po svém. Někdo rozchod popírá a namlouvá si, že jsou ti dva stále spolu. Jiný volí násilí na druhých a další lidé volí obyčejnou depresi.

Rozchod Hanychové se Soukupem zasáhl nejen běžné občany, ale i politiky, kteří musí v této krizové situaci potlačit vlastní strach a lítost a snažit se situaci nějak řešit.

Premiér Fiala svolal například na tento týden krizový štáb, kde se bude rozchod řešit.

„Samozřejmě, že jsem plakal, když jsem se to dozvěděl. Musím být ale silný hlavně kvůli občanům, potlačit své vlastní pocity a smutek a pracovat. Na konec pracovního týdne jsem svolal krizový štáb, kde budeme diskutovat o dalších krocích nejen samotné vlády, ale všech státních složek. Lidem musíme v první řadě zajistit pomoc. Dále musíme s právníky vyřešit, jak to bude dál s českou ústavou. Taky není jasné, jak to teď bude se zdravotnictvím a se školstvím. Celé se nám to tu kvůli rozchodu rozpadá pod rukama a je potřeba to nějak zalátat,“ potvrdil premiér Fiala, že řešení rozchodu dvojce je aktuálně největší priorita.

Do situace kolem rozchodu se zapojil i prezident Pavel, který v podvečer dne, který se černým písmem zapíše do historie České republiky jako den R (den Rozchodu), pronesl národu projev.

„Jako český národ jsme si prošli v historii řadou těžkých a složitých chvil a všechny jsme je zvládli. Musíme zvládnout i tuto. Bude to těžké, bude to trvat, bude nás to stát mnoho sil, ale musíme bojovat. Když ne pro nás, tak pro naše děti,“ začal Pavel projev, načež se rozbrečel. Po půl hodině úpěnlivého pláče televize přenos projevu národu přerušily a zařadily do vysílání smyčku fotografií Agáty Hanychové s Jaromírem Soukupem.

Mezi tím na Hradě zavlála černá vlajka.

Pozn. redakce: Během psaní tohoto textu jeho autor několikrát plakal.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například jsou 25. narozeniny populární soutěže Chcete být milionářem.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete zakoupit a poslechnout v našem Ikiosku >>>