Video placeholde
Projednávání vládního úsporného balíčku v Poslanecké sněmovně: Andrej Babiš. (11.7.2023)
Schůze Poslanecké sněmovny ke konsolidačnímu balíčku: Zleva poslanci ANO Alena Schillerová a Andrej Babiš (12.7.2023)
Jednání o česko-americké obranné smlouvě ve Sněmovně: Andrej Babiš (ANO) (27.6.2023)
Andrej Babiš (ANO) na Santorini.
Andrej Babiš (ANO) na Santorini.
9
Fotogalerie

Babiš natočil video, kde říká, že se polil colou. Lidé sepisují petici za návrat Prchala k Babišovi

Poslanec Andrej Babiš zveřejnil na svých sociálních sítích video, kde hovoří o nových víčkách na plastových lahvích, spílá Evropské unii a připomíná, že se při pokusu o odstranění víčka z lahve již několikrát polil.  Takto aktuálně vypadá svět neúspěšného kandidáta na prezidenta, bývalého premiéra a dozajista aspiranta na příštího premiéra. Neumí otevřít lahev coly.

Těžko říct, na koho poslanec Babiš cílí, protože odtrhnout víčko z lahve dokáže i běžný člen SPD, který k tomu, aby si zavázal tkaničky u boty, potřebuje asistenta, který mu nejprve vysvětlí, jak to má udělat, pročež to raději udělá sám, protože člen SPD se při tom zraní.

Ohlasy na nové video s colou Andreje Babiše jsou vesměs smíšené a lidé říkají, že jim je z Andreje akorát smutno.

Videa, na kterých Babiš jede po vodě na labuti na festivalu, z nějakého důvodu drbe hráběmi prase nebo si umývá své drahé auto, postrádají nejen smysl, ale i pověstný bývalý Babišův drajv. Důvod je patrný. Babišovi chybí Prchal.

Toho si všímají i lidé, a proto vznikla petice za návrat Prchala k Babišovi.

„Za Prchala byl mediální obraz Babiše sice dost přitažený za vlasy, často ta videa byla za hranou a postrádala jakýkoliv morální základ, ale aspoň to mělo nějakou úroveň. Jasně, bylo to hnusný, bylo to populistický, bylo to slizký, ale nebylo to smutný. Teď to je jenom smutný. Toho člověka je mi líto. Představa, že jsem miliardář a přitom mě nutí natáčet video, na kterém drbu prase hráběma nebo jezdím na labuti na festivalu, mi nedělá fyzicky dobře.

Jasně, Babiš nebude úplně morální člověk, ale tohle, co mu dělají, to už se dá považovat za týrání nejen jeho, ale i jeho obecenstva. Z toho důvodu jsem připojil svůj podpis k petici za návrat Marka Prchala zpět k Babišovi. Můžeme mít k němu tisíce výhrad. Můžeme ho nenávidět, plivat na něho a nadávat, ale bez něho je to očividně jenom horší,“ myslí si pan Antonín z Blanska.

Ačkoliv pan Antonín Babiše nikdy nevolil a nemá ho rád, podle jeho slov ho přemohla obyčejná lidskost a soucit s trpícím.

Nejsou to však ani zdaleka lidé, kteří Andreje Babiše nemají rádi, kdo podepsali petici. I fanoušci a zastánci Andreje Babiše volají po návratu Prchala.

„Mám pana Babiše ráda. Maká, dře a myslí to s námi dobře. Za nás obyčejné lidi by položil život. Teď bez pana Prchala je to k pláči. Je mi pana Babiše líto. Tohle si nezasloužil. Za tu práci, co pro naši republiku odvedl, by si zasloužil lepší videa. Když jsem se dozvěděla, že existuje petice za návrat pana Prchala zpět k panu Babišovi, ihned jsem ji podepsala.

Nutnost Prchala zpět u Babiše je natolik akutní a zřejmá, že se z řad fanoušků i odpůrců Babiše začíná formovat skupinka, která hodlá Prchala unést a dopravit na Čapí hnízdo.

Absence Prchala u Babiše má tak jenom jeden pozitivní efekt. Spojuje lidi. To je něco, co Babiš s Prchalem nikdy nedokázali. Jak se ale ukázalo, spojování lidí v žádném případě nepřebije tu hrůzu, kterou Babiš bez Prchala předvádí.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Smutnou skutečností ale například je návrat gurua Járy do Česky.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete zakoupit a poslechnout v našem Ikiosku >>>