Jevgenij Prigožin se svými žoldnéři v Bachmutu, květen 2023

Jevgenij Prigožin se svými žoldnéři v Bachmutu, květen 2023 Zdroj: ČTK / AP / Uncredited

Wagnerovci s Prigožinem opouští město Rostov (25. 6. 2023)
Wagnerovci s Prigožinem opouští město Rostov (25. 6. 2023)
Wagnerovci s Prigožinem opouští město Rostov (25. 6. 2023)
Wagnerovci s Prigožinem opouští město Rostov (25. 6. 2023)
Wagnerovci s Prigožinem opouští město Rostov (25. 6. 2023)
19
Fotogalerie

Prigožin si v Bělorusku otevřel stánek s párky v rohlíku a plánuje velký běloruský převrat rychlého občerstvení

Dříve jeden z nejmocnějších mužů v Rusku, který se svou soukromou armádou dojel až skoro do Moskvy, se jenom pár dní po nezdařeném puči uchýlil do Běloruska. Jakkoliv se Putin a představitelé Kremlu domnívají, že uklizení Prigožina do Běloruska znamená jeho politický i mocenský konec, nemůžou být daleko od pravdy.

Ukázalo se totiž, že Prigožin v Bělorusku nezahálí a rozjíždí nový převrat. Převrat v rychlém občerstvení. Otevřel si totiž přímo v Minsku pojízdný stánek s prodejem párků v rohlíku.

„Pan Prigožin má s gastronomií rozsáhlé zkušenosti. Už jednou se díky jídlu vypracoval vysoko, tak není důvod nevěřit tomu, že to dokáže i tentokrát. Jeho stánek s párky v rohlíku v Minsku slaví veliký úspěch a sám Prigožin nevylučuje, že si v dohledné době otevře druhý stánek nebo přímo nějakou menší kamennou výdejnu párků v rohlíku,“ prozradil Prigožinův mediální tým.

Ambice šéfa wagnerovců nejsou malé a podle všeho nezůstane rozhodně jen u párků v rohlíku.

„Je nás tu několik tisíc a všichni stojíme za panem Prigožinem. Když něco přikáže, tak to splníme. Moskvě jsme odevzdali těžkou vojenskou techniku, ale našeho bojovného ducha jsme si nechali. Neprůstřelné vesty a vojenské helmy jsme vyměnili za trička a kšiltovky s nápisem „Prigožinův párek“ a chystáme se na největší donášku párků v běloruské historii. Jak už jsem říkal, je nás několik tisíc potenciálních kurýrů, takže budeme schopni pokrýt opravdu masivní poptávku,“ pochlubil se jeden z wagnerovců, který se z fronty u Bachmutu přesunul rovnou do segmentu rychlého občerstvení.

Sám Prigožin ve svém nedávno zveřejněném videu potvrdil, že jenom u párků v rohlíků nezůstane.

„Wagnerovci mají veliké plány. Hodláme v dohledné době dělat a rozvážet vlastní pizzu. Do začátku chystáme akci dvě plus jednu pizzu zdarma tomu, kdo svrhne Šojgua,“ oznámil Prigožin svůj podnikatelský plán.

Jeho plány jsou veliké a cesta zpět na vrchol nebude trvat dlouho. Tolik kurýrů, kterými Prigožin disponuje, nemají všechny donáškové služby dohromady.

Jelikož ale starého psa novým kouskům nenaučíš, začínají se objevovat svědectví nespokojených klientů.

„Manžel si koupil od pana Prigožina tři párky v rohlíku s hořčicí. Když ale zjistil, že je v nich místo hořčice kečup, šel je reklamovat. Pan Prigožin se rozčílil a nechal mého manžela na místě popravit ranou kladivem do hlavy. Z popravy vzniklo video, které teď koluje po sociálních sítích. Párky sice byly poměrně dobré, ale chuť poněkud pokazila poprava manžela,“ postěžovala si zákaznice, která tak udělila Prigožinovým párkům na internetu pouze tři hvězdičky ze čtyř.

„Vdovám po zabitých zákaznicích pana Prigožina nabídne běloruská vláda jako kompenzaci tři vyšívané deky a deset kilo brambor,“ oznámil běloruský prezident Lukašenko, který pomáhá Prigožinovi jeho gastrobyznys rozjet.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je, že Rusko nevyhnutelně spěje k rozpadu.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete zakoupit a poslechnout v našem Ikiosku >>>