Šéf ČMKOS Josef Středula

Šéf ČMKOS Josef Středula Zdroj: ČTK/Vít Šimánek

 Středula říká balíčku jasné »ne!«
Premiér Fiala tvrdí, že neucukne.
Předseda ČMKOS Josef Středula
Odborový předák Josef Středula komentuje vládní konsolidační balíček (11.5.2023)
Odborový předák Josef Středula komentuje vládní konsolidační balíček (11.5.2023)
17
Fotogalerie

Středula vyhlásil stávkovou pohotovost. Pokud vláda nesplní požadavky, zahájí generální hladovku

Šéf odborářů Josef Středula na mimořádné tiskové konferenci ohlásil stávkovou pohotovost. Jednal tak na základě představení vládního úsporného balíčku, se kterým Středula nesouhlasí a prohlašuje ho za zločin proti přírodě i lidem.

„Z moci mi svěřené několika lidmi tady teď před vámi stojím jako někdo, komu leží na srdci blaho českých zaměstnanců. Ti jsou účelově vykořisťováni vládou a já a jenom já jsem jejich jedinou nadějí. S okamžitou platností tak vyhlašuji stávkovou pohotovost. Všichni zaměstnanci tak budou ve střehu, protože stávka může přijít, kdykoliv si zamanu,“ hřměl Středula na tiskové konferenci natolik intenzivně, že se mu v koutku úst začal tvořit takový ten hnusný bílý maz.

„Napříč celou republikou jsme vystavěli strážní věže s připraveným ohništěm. Jakmile vydám povel, ohniště vzplanou a kouř vyšle během pár minut signál všem zaměstnancům, že přišel náš čas,“ nastínil Středula, který stejně jako zbytek odborů žije v devatenáctém století v tom, jak bude probíhat přechod ze stávkové pohotovosti na opravdovou stávku.

„A to není všechno. Pokud vláda nesplní moje požadavky do dvou týdnů, vyhlásím generální hladovku a přilepím se k silnici před úřad vlády, abych na sebe strhnul pozornost a aby se o mně psalo,“ pohrozil dále Středula vládě.

Premiér Fiala se po vyslechnutí výzvy odborů nechal slyšet, ať už jde ten pomatený Středula se svými výhružkami do prdele, což v odborech vyvolalo ještě větší nevoli.

„Tak takhle ne. Já jsem vážený předseda odborů a takhle se mnou nikdo jednat nebude,“ rozčiloval se Středula na další tiskové konferenci, kterou uspořádal poté, co ho Fiala poslal do prdele.

„Se zaměstnanci, potažmo se mnou, se takto jednat nebude. My jsme silná skupina, která má svá práva a hlavně máme moc. Premiér Fiala překročil pomyslnou čáru a jeho jednání nezůstane bez odezvy,“ vyhrožoval Středula, načež si demonstrativně podřezal žíly. Ale jenom trochu, protože kdyby to udělal pořádně, kdo by potom bojoval za práva zaměstnanců?

Když ani to nezabralo, svolal Středula další, v pořadí již třetí tiskovou konferenci.

„Že vám není stydno, pane Fialo. Nejen že očividně nenávidíte zaměstnance a chcete je zničit, ale navíc je vám lhostejné zdraví předsedy odborů. Velmi jsem se ve vás zklamal. Tak jako tak máte poslední šanci na změny. Jestliže nebudou splněny mé požadavky, začnu střílet rukojmí jednoho po druhém,“ vztekle bušil Středula do řečnického pultíku a dožadoval se pozornosti, které se mu stále nedostává.

V návaznosti na třetí Středulovu tiskovou konferenci vzkázal premiér Fiala, že nemá čas to komentovat, protože musí řešit důležitější věci s mnohem důležitějšími lidmi.

Na to konto Středula svolal další, již čtvrtou tiskovou konferenci, na které už jenom ústavičně plakal.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je, že vládě chybí odvaha k razantnějším škrtům.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>